Pensininkus, bedarbius ir studentus siūloma leisti įdarbinti pagal paslaugų kvitą | kl.lt

PENSININKUS, BEDARBIUS IR STUDENTUS SIŪLOMA LEISTI ĮDARBINTI PAGAL PASLAUGŲ KVITĄ

Namų ūkio paslaugoms teikti pagal paslaugų kvitą siūloma leisti įdarbinti studentus, bedarbius ir pensininkus.

Tokį pasiūlymą naujos redakcijos Žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų teikimo pagal paslaugų kvitą įstatymo projektui Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Rimantas Jonas Dagys.

Jo nuomone, būtina konkrečiai apibrėžti asmenų ratą, galinčių teikti namų ūkio paslaugas supaprastinta tvarka.

„Tai yra, papildžius įstatymą namų ūkio paslaugomis, atsiras galimybė teikti jas supaprastinta tvarka, tokiu būdu nemokant mokesčių „Sodrai“ ir paliekant asmenis be socialinių garantijų. Todėl pasiūlyme siūloma numatyti ribotą asmenų ratą (studentai, bedarbiai ar senatvės pensijos amžių sukakę asmenys) namų ūkio paslaugoms teikti, nes, atsižvelgiant į jų turimą statusą, tokių paslaugų teikimas jiems labiausiai aktualus“, - sako pasiūlymo autorius R. J. Dagys.

Seime svarstoma Žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų teikimo pagal paslaugų kvitą įstatymo nauja redakcija. Planuojama, kad šis įstatymas reglamentuos ne tik žemės ūkio, miškininkystės, bet ir namų ūkio paslaugų teikimą. Todėl siūloma keisti ir jo pavadinimą į Žemės ūkio, miškininkystės ir namų ūkio paslaugų teikimo pagal paslaugų kvitą įstatymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gal

atsipiskit vienasyk nuo zmoniu su savo nesamonem,PSD ir tt.Spakainiai tada galetumet visai uzdaryt tas savo darbo bizas su berazumem pindosem

...

Ir taip kvitai taps nauja valiuta?.. tai gal geriau Litą susigrąžinkim?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS