Premjeras: kainų stabilizavimas – tam tikras Vyriausybės nuopelnas | kl.lt

PREMJERAS: KAINŲ STABILIZAVIMAS – TAM TIKRAS VYRIAUSYBĖS NUOPELNAS

Kainų augimo stabilizavimas – tam tikras Vyriausybės nuopelnas, įsitikinęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Manau, kad taip (kainų stabilizavimasis. – Vyriausybės nuopelnas. – ELTA), nes jeigu šalyje didėja atlyginimai, kyla pensijos, stabilizuojasi kainos, tai yra Vyriausybės tam tikras nuopelnas, nors to nenorima pripažinti. Kai kainos auga arba atlyginimai mažėja ar neauga tiek, kiek norisi, tada sakoma, kad už tai yra Vyriausybė atsakinga“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, vadinamojo kainų mažinimo plano priemonės bus tęsiamos.

„Tikrai neatsipalaiduojame, ir tos priemonės, kurios yra numatytos, visos bus taikomos nepaisant to, kas kaip vertina ir kokias nuomones išreiškia dėl atskirų priemonių įgyvendinimo“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) trečiadienį Vyriausybėje pristatė maisto produktų kainų tendencijas per praėjusių metų spalio – šių metų sausio laikotarpį. Pasak žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, maisto kainų augimas yra sustabdytas, tačiau greitai galime išvysti duonos brangimą.

I. Genytė-Pikčienė: teigti, kad vien dėl Vyriausybės pastangų sumažėjo kainos  pernelyg drąsu

Teigti, kad tik dėl Vyriausybės pastangų pavyko pažaboti maisto kainų kilimą, būtų pernelyg drąsu, Eltai sakė „Luminor” banko vyriausioji analitikė Indrė Genytė-Pikčienė.

„Teigti, kad vien Vyriausybės pastangos suveikė stengiantis pažaboti infliaciją, tikrai yra labai drąsu, nes yra ir rinkos dedamoji, kai rinkos efektyvumas daro tikrai labai didelę įtaką kainoms ir atitinkamai pačių žaliavų kainų situacija“, – Eltai sakė I. Genytė-Pikčienė.

Vertindama portalo, kuriame prieš kurį laiką pradėtos skelbti 20 maisto produktų kainos, analitikė sakė, kad reikia pasižiūrėti, kiek lankytojų jis sulaukė, ir ar tai populiarus įrankis.

„Norint daryti tokią išvadą, reikia pasižiūrėti, kiek buvo interesantų, kurie domėjosi ta iniciatyva, jei tai internetinis puslapis, kiek yra apsilankymų per tam tikrą laiką, ar tai buvo itin populiarus įrankis, ar taip tik buvo manoma“, – kalbėjo analitikė.

Ji pridūrė, kad praeitų metų pabaigoje krito tiek naftos, tiek atitinkamai degalų kainos, kurios veikia ir galutines maisto produktų kainas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

eiline

tuščios kalbos , kaip visada , nieko neišeina jau padaryti - mum gerai ( čia jau apie tos kurie gauna virš 1000eur), bet reikia žiureti kitu kampu - kas gauna mažesnės pajamos.

Misiūnas su nelegalais

Totalus nusikalbėjimas

...

Statutinė katė uodegą kelia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS