Prieštaringas siūlymas: darbuotojus skatins ne tik pinigais? | kl.lt

PRIEŠTARINGAS SIŪLYMAS: DARBUOTOJUS SKATINS NE TIK PINIGAIS?

  • 2

Seime pateiktas siūlymas, kad darbdaviai galėtų darbuotojus skatinti ne tik atlyginimu, bet ir vadinamosiomis socialinėmis iniciatyvomis – nuo sporto klubo iki vestuvių apmokėjimo.

Šias liberalo Jono Varkalio įstatymo pataisas pirmadienį aprašo naujienų portalai delfi.lt ir 15min.lt

Daug diskusijų kelia tai, kad socialinėms iniciatyvoms skiriamos lėšosbūtų neapmokestinamos pelno ir gyventojų pajamų mokesčiais, o jas taikantysdarbdaviai taip pat turėtų pranašumą viešuosiuose pirkimuose.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė portalui delfi.lt teigė, kad pasiūlymams pritartų tik tokiu atveju, jei dėl darbuotojų naudų būtų susitariama darbovietės kolektyvinėje sutartyje. Ji paaiškino, kad tik tokiu būdu būtų galima užtikrinti skaidrumą, jog tokie priedai nebūtų siūlomi vietoje pinigais mokamo atlyginimo.

Anot portalo 15min.lt, finansų ministras Vilius Šapoka nebuvo sužavėtas tokia nauja idėja. Jo teigimu, ir šiuo metu veikia patrauklių lengvatų, o naujos tiesiog skatintų įmones atlyginimą išmokėti „natūra“.

Įstatymo autorius J. Varkalys įsitikinęs, kad siūlymas spręstų demografines problemas, didintų darbuotojų lojalumą ir kurtų didelę vertę, mat pavieniai darbuotojai „vargiai patys susiorganizuos“ sporto klubo abonentą ar bilietus į operą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas Lietuvis

Gal geriau tokį siūlytoją nemokamai nuvežti pagrybauti į Pietų pusrutulį. Ten dabar šilta, grybai auga , pinigai irgi nereikalingi , nes papuasai jų dar neatrado.

ai

duokit pinigų, o duonos ir pyrago ir patys mokėsim nusipirkt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS