Progresiniai mokesčiai: reikia ar ne? | kl.lt

PROGRESINIAI MOKESČIAI: REIKIA AR NE?

Nors kitų metų biudžeto projektas dar nepasiekė Seimo, parlamentarai jau registruoja mokesčių pertvarkos siūlymus. Socialdemokratai vėl grįžta prie progresinių mokesčių. Finansų ministras nusiteikęs skeptiškai – tokius mokesčius, pasak jo, galima svarstyti, tačiau į biudžetą jie daug pajamų neatneštų.

Socialdemokratai nepaleidžia progresinių mokesčių idėjos ir vėl teikia Seimui svarstyti. Siūlymas senas – kas gauna didesnes pajamas, turi  sumokėti daugiau mokesčių. Jei per metus pajamos viršija 40 tūkst. eurų, siūloma apmokestinti 20 procentų tarifu, jei neviršija šios sumos – 17 procentų tarifu. Šiuo metu gyventojų pajamų mokesčio tarifas – 15 procentų.

Biudžeto ir finansų komiteto vadovas sako, kad tam tikri progresiniai mokesčiai Lietuvoje jau yra – kad ir „Sodros“ išmokoms lubos yra, o įmokoms nėra. 

Finansų ministras taip pat abejoja progresinių mokesčių įvedimo nauda.

Išsamiau apie progresinius mokesčius – Redos Gilytės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aha

Ir vėl "progresas" pajamoms, bet tik ne pelnui! Dirbantiems ir šį tą uždirbantiems skūrą lupt, o bankai ir monopolijos tegu ir toliau sau kikena, delnus trindamiesi. KADA MOKESČIUS VIRŠPELNIAMS "SUPROGRESYVINSIT"?

...

Ko reikia, to REIKIA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS