S. Skvernelis: Lietuvai svarbiausia – daugiamečio ES biudžeto kokybė | kl.lt

S. SKVERNELIS: LIETUVAI SVARBIAUSIA – DAUGIAMEČIO ES BIUDŽETO KOKYBĖ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis susitikime su Europos Audito Rūmų prezidentu Klausu Heineriu Lehnu aptardamas šios institucijos rekomendacijas dėl ES biudžeto 2021-2027 metams, pabrėžė, kad Lietuvai svarbi ne derybų sparta, o daugiamečio ES biudžeto kokybė.

„Mums svarbiausia - galutinio susitarimo dėl daugiamečio ES biudžeto kokybė, o ne derybų sparta. Reikalingas tinkamas balansas tarp tradicinių politikų ir naujų prioritetų. Svarbiausi klausimai Lietuvai - tai būsimas Sanglaudos, Bendrosios žemės ūkio politikos ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimas“, - pranešime spaudai cituojamas S. Skvernelis.

Šiuo metu Lietuva didelį dėmesį teikia ES vidaus rinkai, todėl, pasak pranešimo, svarbu ne tik šalinti egzistuojančias kliūtis laisvam prekių ir paslaugų judėjimui ES, bet ir vengti bet kokių iniciatyvų, kurios ribotų bendros rinkos teikiamas galimybes. Dėl šios priežasties ir Europos Audito Rūmai turėtų skirti didesnį dėmesį mažiausiai integruotai vidaus rinkos sričiai - paslaugų sektoriui.

Pasak ministro pirmininko, finansavimas Sanglaudos politikai turi būti mažinamas laipsniškai, kadangi tiesioginės išmokos žemės ūkio sektoriuje ES šalyse skiriasi tris kartus, ir Lietuva pritars tik pilnai tiesioginių išmokų konvergencijai.

Susitikimo metu taip pat pabrėžta, kad labai svarbu užsitikrinti pakankamą finansavimą „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimui ir elektros tinklų sinchronizacijai. Akcentuoti ir nauji Lietuvai aktualūs prioritetai - kibernetinis saugumas, išorės sienų apsauga bei karinis mobilumas.

ELTA primena, kad „Rail Baltica“ yra svarbiausias geležinkelių infrastruktūros projektas Baltijos regione, integruosiantis Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Projektų investicijų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sieks apie 5,7 mlrd. eurų, vien Lietuvoje investicijos, planuojama, viršys 2,4 mlrd. eurų.

GALERIJA

  • S. Skvernelis: Lietuvai svarbiausia – daugiamečio ES biudžeto kokybė
  • S. Skvernelis: Lietuvai svarbiausia – daugiamečio ES biudžeto kokybė
  • S. Skvernelis: Lietuvai svarbiausia – daugiamečio ES biudžeto kokybė
  • S. Skvernelis: Lietuvai svarbiausia – daugiamečio ES biudžeto kokybė
P. Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuomone

Skverneli isikibk ir laikykis nepasiduok provokacijoms stiprybes tau zmones palaiko tik nemegsta koncervatoriai jusu sveikatos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS