S. Skvernelis neigia gandus apie D. Misiūno galimybes tapti Klaipėdos uosto vadovu | kl.lt

S. SKVERNELIS NEIGIA GANDUS APIE D. MISIŪNO GALIMYBES TAPTI KLAIPĖDOS UOSTO VADOVU

  • 1

Žiniasklaidoje pasklidus, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovo postą rengiamasi atiduoti ,,Maxima Grupės“ vadovo pareigas palikusiam Daliui Misiūnui, premjeras Saulius Skvernelis tokius gandus neigia. Pasak jo, tai būtų visiškai nepriimtina, nes turi būti skelbiamas skaidrus ir viešas konkursas pareigoms užimti. Taip pat, pasak Vyriausybės vadovo, mažai tikėtina, kad vadovas iš stambios verslo grupės ir būtų deleguojamas į valstybės įmonę.

„Aš tikrai noriu tikėti, kad tai yra gandai. Tai yra visiškai nepriimtina, tai yra viena iš svarbiausių valstybės įmonių ir tai konkursinė pozicija. Turi būti skelbiamas skaidrus, viešas konkursas su atvirais reikalavimais pretendentams, kad galėtų dalyvauti kuo daugiau stiprių žmonių. Tai vieno kandidato įvardijimas, noriu tikėti, yra tik gandai (...) Tai nepriimtina, kuomet pavardė įvardijama iš anksto. Juolab tai buvęs vadovas iš labai stambios verslo grupės ir būtų deleguojamas į valstybės įmonę, tai nemanau (...) Konkursas bus ir kiekvienas jame gali dalyvauti ir mes į tai žiūrėsime rimtai“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė S. Skvernelis.

Kovo 25 dieną susisiekimo ministras Rokas Masiulis pranešė atleidžiantis A. Vaitkų iš pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, negalėtų būti objektyvus uoste veikiančių įmonių atžvilgiu.

Balandžio 9 d. „Maxima Grupės“ generalinio direktoriaus pareigose D. Misiūną pakeitė Justas Riauba. D. Misiūnas „Maxima Grupei“ vadovavo nuo 2018 m. vasario mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kotas

Baikit. Karabasas sugrąžins Vaitkų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS