S. Skvernelis: pabrangęs alus bus nepatrauklus | kl.lt

S. SKVERNELIS: PABRANGĘS ALUS BUS NEPATRAUKLUS

Vyriausybei siūlant drausti į mažus indelius supilstytus stipriuosius gėrimus bei didinti stipraus alaus akcizą, premjeras Saulius Skvernelis sako, jog norima stiprų alų padaryti nepatrauklų vartoti.

„Pritarėme draudimui pardavinėti stiprų alkoholį stiklinių indelių, nuplėšiamų ar atsukamų, nes yra įvairūs modeliai. Toliau yra pavedimas svarstyti sprendžiant vadinamo labai stipraus alaus problemą, ar galima būtų diferencijuoti akcizą ir tokiu būdu daryti šitą produktą nepatraukliu“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie siūlymus drausti vadinamąjį „vaikišką šampaną“, jis pakartojo ankstesnę poziciją, kad šiuo metu nemato pagrindo tokiam draudimui.

„Dėl vaikiškų prekių (...) nematėme jokio argumento, juo labiau, kad ir gamintojų čia nėra, importas yra pakankamai mažas. Argumento, ar tai tikrai skatina žalingiems polinkiams vaikus, – na, bent jau aš neišgirdau. Svarstėme turbūt trijuose pasitarimuose ir to neišgirdome, tai nemanau, kad ta priemonė būtų paveiki ir efektyvi“, – sakė S. Skvernelis. 

Pasak premjero, dėl šių pasiūlymų Seime, tikėtina, „batalijos užvirs iš naujo“.

Vyriausybė trečiadienį pritarė išvadai dėl Seimo narių siūlomų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų. Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog siūloma nepritarti siūlymui diferencijuoti alkoholio taros dydį pagal jo stiprumą ir drausti parduoti vaikams ir paaugliams skirtas prekes, imituojančias alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

Parlamentarai siūlė drausti gaminti ir įsivežti maisto produktų, žaislų ir kitų prekių, primenančių ar imituojančių alkoholį ar jo tarą, taip pat kai kurio stipresnio nei 7,5 laipsnio alkoholio prekybą didesnėje negu 0,2 litro taroje, o 7-7,5 laipsnio – didesnėje negu 0,25 litro.

Dabar Lietuvoje draudžiama prekiauti į plastiką išpilstytais gėrimais, stipresniais nei 7,5 laipsnio, į didesnę negu 0,5 litro tarą išpilstytą tokio pat stiprumo alų, fermentuotus gėrimus ir alkoholinius kokteilius, išskyrus gėrimus stiklo, keramikos, medžio ar metalo taroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

pijokas > Rašalas

Atsimenu dainavom: Ne, ne,ne nereikia asaru, lai geriau isgerkim "rasalo"

to asanai

Kol tu isivaizduoji, panasi tara alui jau yra

asanai

Nelabai įsivaizduoju alų išpilstytą į 0,2 buteliukus. Negi dabar belgai specialiai Lietuvai į kitokią tarą pilstys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS