Siūloma įteisinti 152 eurų vaiko laikinosios priežiūros išmoką | kl.lt

SIŪLOMA ĮTEISINTI 152 EURŲ VAIKO LAIKINOSIOS PRIEŽIŪROS IŠMOKĄ

Siūloma įteisinti 4 bazinių socialinių išmokų (BSI) dydžio (152 eurų) vaiko laikinosios priežiūros išmoką per mėnesį. Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo nustatyta tvarka nustačius apsaugos vaikui poreikį, ji būtų mokama laikinai prižiūrinčiam vaiką asmeniui.

Tokį Išmokų vaikams įstatymo pakeitimo projektą inicijavo ir parengė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai. Jį įregistravo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė, jos pavaduotojas Tomas Tomilinas ir komiteto nariai Rimantas Jonas Dagys, Rima Baškienė, Algirdas Sysas.

„Siūloma įstatymo projekto nuostata siekiama, nustačius apsaugos vaikui poreikį, jo laikinosios priežiūros laikotarpiu asmeniui, laikinai prižiūrinčiam vaiką, skirti išmoką iš valstybės biudžeto lėšų, taip užtikrinant analogišką valstybės paramą kaip ir vaiko globėjui (rūpintojui) už vaiką, kuriam globa (rūpyba) nustatyta šeimoje, šeimynoje ar globos centre“, - sako projekto autoriai.

Jei Seimas pritartų, naujos įstatymo nuostatos įsigaliotų nuo 2019 m. gegužės 1 d.

Preliminariais parlamentarų skaičiavimais, darant prielaidą, kad apsaugos vaikui poreikis būtų nustatomas apie 1000 vaikų per metus ir vaiko laikinosios priežiūros priemonių pritaikymas tęstųsi iki 30 dienų, papildomai iš valstybės biudžeto metams reikėtų apie 154,1 tūkst. eurų.

Šiuo metu Išmokų vaikams įstatyme numatytas teisinis pagrindas vaiko globėjui (rūpintojui) už vaiką, kuriam Civilinio kodekso nustatyta tvarka globa (rūpyba) nustatyta šeimoje, šeimynoje ar globos centre, mokėti 4 bazinių socialinių išmokų ( BSI) dydžio (152 eurų) globos (rūpybos) išmokos tikslinį priedą. Finansinė parama laikinai prižiūrinčiam vaiką asmeniui, nustačius apsaugos vaikui poreikį, nenumatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?????

Kažin, kaip paaiškintą tą valstiečių mokesčių reformą? Sodros įmokos sumažintos, tai matyt, pensininkai per gerai gyvena, pensijoms per daug pinigų surenkama? Pensijų nereikia didinti? Smarkiai padidintas pajamų mokestis - tai čia iš tų pinigų bus finansuojama vaikus gaminančių gerovė? Mokama už vaikus gimdančioms, mokama globėjams už auginimą, mokama vaikų teisėms už tos sistemos priežiūrą? Kodėl nemažinami mokesčiai dirbantiems, kurie augina savo vaikus be pašalpų? Kas per " vaiko pinigai"?

to xx

Ar supratai, ką parašei? O iš kieno pinigų, tavo nuomone, turėtų būti mokama už tą kiekvieną vaiką? Dirbantys žmonės savo vaikus išlaiko patys, tai išeina, kad dar iš dirbančiųjų atimti ir mokėti gimdantiems po 8 - 10 vaikų ir pragyvenantiems iš pašalpų? Laikas naikinti bet kokius mokėjimus " už vaikus" ir mažinti dirbantiems mokesčius. Visų pirma, tai LR Konstitucijoje parašyta, kad tėvai privalo išlaikyti savo vaikus iki pilnametystės. Vaikų gimdymas neturi tapti pragyvenimo šaltiniu. Vaikai ne prekė, kad už juos mokėti.

xx

Vaikui,globejui ir visi kititos pataisos primena vezimas priekyje arklys ispaskos. Dirbantis zmogus gauna atlygi uz darba.Tai jo socialines garantijos pagrindas.O vaikai ir tuo labiau ju kiekis tik blogina zmogaus socialines garantijas.TODEL valstybe turetu konkreciai ir aiskiai iteisinti ! DIRBANCIO ! ! ! Zmogaus socialinis statusas kiek jis beturetu vaiku neturi buti pazeistas. Todel kiekvienas vaikas is valstybes biudzeto turi gauti DIRBANCIO ! zmogaus seimoje puse minimalaus atlyginimo dydzio ismoka kas menesi iki pilnametystes. Tada sugrys visi emigrantai tada Lietuva klestes.Ir nemalkit didelio Š apie tai kad pinigu nera.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS