„Sodra“ atskleidė, kada išmokės vėluojančias pensijas | kl.lt

„SODRA“ ATSKLEIDĖ, KADA IŠMOKĖS VĖLUOJANČIAS PENSIJAS

Kilus senjorų nepasitenkinimui dėl vėluojančių pensijų, Valstybinio socialinio draudimo fondas („Sodra“) žada, kad jos bus išmokėtos iki sausio 26 dienos.

„Prašome visų pensijų gavėjų kantrybės, pensijos tikrai bus išmokėtos iki sausio 26 dienos“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė laikinasis „Sodros“ vadovas Ježy Miskis.

Anot jo, šiuo metu išnešiota 60 proc. pensijų. Didžiausia problema – Vilnuje ir Kaune.

„Maždaug pusė pensijos gavėjų buvo pripratę gauti pensijas per pirmas tris dienas. Lietuvos paštas, kuris prieš tai nešiojo pensijas, turėjo kitokius pajėgumus, paštininkai turėjo savo grafikus, metai iš metų jie nesikeitė, šiuo metu dabartiniai rangovai turi šiokį tokį iššūkį. Priežastys objektyvios, nes pensijų nešiotojai yra nauji žmonės, jie pensininkų nepažįsta, ir adresai kartais yra netikslūs“, – aiškino J. Miskis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teigimu, kitą mėnesį dėl pensijų išnešiojimo problemų kilti neturėtų.

„Viskas daroma taip, kad kitą mėnesį viskas būtų laiku, kuriuo su jumis (pensininkais – BNS) sutars atnešantis žmogus“, – sakė ministras.

Nuo sausio daliai senjorų pensijas į namus pristato ne Lietuvos pašto darbuotojai, o kitos įmonės, kurios laimėjo „Sodros“ skelbtus viešųjų pirkimų konkursus. Tačiau žiniasklaidoje skelbta, kad beveik pusėje iš 20 savivaldybių įmonės vėluoja lankyti senjorus.

Pensijas į namus gauna maždaug 200 tūkst. senjorų, kurie turi tokią teisę. Iš jų maždaug 97 tūkst. sausį turėjo sulaukti naujų pensiją atnešančių darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Safyras

Reikėtų visai Lietuvos valdžiai bent savaitei įšaldyti visas banko sąskaitas, gal tada pajustų, kaip gali žmogus, gaudamas tokią mažą pensiją ne tik išgyventi, susimokėti mokesčius, bet ir nusipirkti vaistus, kurie yra pakankamai brangūs, nors chemijos sugebama pakankamai daug pridėti į maisto produktus. Kai bando TV ekranuose gydytojai kalbėti apie sveikatą, tai kyla realus klausimas, kiek jiems sumokama už tokias "pamokas", nes juk visi žino, kad reikia judėti, valgyti mėsą, žuvį, daržoves, pieno produktus, o ne brangius patiekalus restoranuose, kai moki už neaiškaus skonio grožį, bet ne naudą... Kaip gali akių gydytojas nusimanyti, kaip gydyti kojos lūžį? Juk inžinierių taip pat yra daug, bet mechanika ir elektronika skiriasi, kaip ir skiriasi statybinės medžiagos...

na

pabandyk tu nesumokėti mokesčių ar kažkaip kitaip nusikalsti, tuoj skaičiuos delspinigius arba perduos anstoliams...o čia ... mano name gyvena tokių senų žmonių daug pora akli, keli čiut kruta su lazxdelėm...arba stumia vežimėlius priekyje..kur jie gali tokie nueiti...apie kokias jiems korteles..daug kas net neprigirdi kai kalbi. Jaunimas neįsivaixduoja tokios senatvės ir visaip komentuoja..apie bako korteles. Sulauksit duok dieve tos senatvės to linkiu visiems pamatysit kaip naudositės kompais, pervedimais, kortelėmis. O jei vėluoja baust ...atleist iš darbo kaip nesugebančius dirbti. Nereikėjo pašto darbuotojams panaikinti darbų puikiai moteriškės visos dirbo laiku pristatydavo jokių nusiskundimų nebuvo. Kam reikėjo viso šito.

bardakas

kas ka nori tas ta daro kaltu kaip ir iprasta lietuvoje nera ,nebuna ir buti negali,nes cia lietuva bananu respublika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS