Verslas nori atšaukti du alkoholio prekybos draudimus | kl.lt

VERSLAS NORI ATŠAUKTI DU ALKOHOLIO PREKYBOS DRAUDIMUS

  • 12

Verslas inicijuoja pataisas, kad būtų atšaukti du alkoholio prekybos draudimai. Vienas – jau galiojanti prievolė: tomis valandomis, kai alkoholio neparduoda parduotuvėse, jį kavinėse, baruose ir restoranuose parduoti tik išpilstytą, kad, nespėjus išgerti, nebūtų galima išsinešti. Kita verslo siekiama įteisinti pataisa – atšaukti nuo 2020-ųjų turintį įsigalioti draudimą prekiauti alkoholiu tose lauko kavinėse, kurios su alkoholio licencija veikia tik vasarą, skelbia lrt.lt.

„Mes tikrai nematome jokios logikos, kodėl vienos turi būti naikinamos, kitos – ne, nes idėja būtų, kad būtų mažinamas alkoholio prieinamumas, bet, pavyzdžiui, kavinė prie restorano gali išsiplėsti per visą Vokiečių gatvę ir tas prieinamumas vis tiek bus toks pat, kaip buvo. Tik tos konkurencinė sąlygos liks nelygios: vieni galės plėstis ir toliau turėti tas lauko kavines, o tie, kurie laimėjo konkursus, parkuose, skveruose, gražiose vietose negalės turėti“, – sako Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė.

Priimant draudimą, skaičiuota, kad neliks maždaug 200 laikinų licencijų svaigiųjų gėrimų prekybai. Bet palikta galimybė alkoholiu prekiauti lauko kavinėse, kurios yra ne toliau kaip už 40 metrų nuo stacionarios kavinės. Maitinimo įstaigų atstovų teigimu, taip bus iškraipoma konkurencija rinkoje – dalis kavinių be alkoholio pardavimo vasarą neišsilaikys.

E. Šiškauskienė BNS teigė planuojamas rengti įstatymo pataisas penktadienį aptarusi su ūkio ministru Virginijumi Sinkevičiumi, kuris, asociacijos vadovės teigimu, išreiškė pritarimą verslo iniciatyvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

To “Vilijampolė”

Tai patys žmonės kalti,kad toleruoja tokius taškus.Praneštų policijai ar vmi ir baigtųsi visa prekyba.

Durniu saly

durni istatymai ir niekas cia neikeis kol valdys tvarteliniai vakstieciai.

prasigert skatinantis verslas

Noret nieks nedrauzia, perfrazavus: suns balsas i dangu neina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS