Vyriausybė: konkursuose pranašumą turės didesnius atlyginimus mokančios įmonės | kl.lt

VYRIAUSYBĖ: KONKURSUOSE PRANAŠUMĄ TURĖS DIDESNIUS ATLYGINIMUS MOKANČIOS ĮMONĖS

  • 1

Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos siūlymui papildomų balų suteikti viešųjų pirkimų konkursuose didesnius atlyginimus darbuotojams mokančioms bendrovėms.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog dabar konkursus laimi įmonės, pasiūliusios geriausią kainą vien dėl to, kad darbuotojams moka mažus atlyginimus ar tai daro „vokeliais“.

„Tai ypač didelė problema šalies regionuose. To neturėtų būti ir konkursus turėtų laimėti skaidrios, atsakingos ir savo darbuotojus vertinančios įmonės, tai yra mokančios jiems orius atlyginimus ir sąžiningai mokančios mokesčius“, – pranešime spaudai teigė V. Sinkevičius.

Perkančiosios organizacijos vertindamos pasiūlymus turės atsižvelgti, kiek tiekėjo darbuotojų atlyginimo mediana viršija šalies minimalų darbo užmokestį. Iš tiekėjų bus reikalaujama visą sutarties laiką mokėti ne mažesnius negu deklaruoti teikiant  siūlymą atlyginimus, kitu atveju jie bus įrašyti į nepatikimų tiekėjų sąrašą.

Ūkio ministerija taip pat siekia supaprastinti užsienio tiekėjų dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose – jie galės teikti elektronines sąskaitas faktūras, atitinkančias Europos standartą.

Jei Seimas priimtų Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimo, Pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymo ir Koncesijų įstatymo pakeitimus, jie turėtų įsigalioti 2019 metų pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku, kiek

daug gerų pasiūlymų ...o tai laimi ,, maža kaina ,, su 1 - 2 darbuotojais ir minimaliu arba net mažesniu atlyginimu , bet ,,sava, , o dabar nori laimėti , parodyk kiek moki savo darbuotojams , gal jie vergauja . Pagarba ,,valstiečiams,, nors jie imasi padėti eiliniams dirbantiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS