Ankstyva karšta vasara pakeitė lietuvių apsipirkimo įpročius | kl.lt

ANKSTYVA KARŠTA VASARA PAKEITĖ LIETUVIŲ APSIPIRKIMO ĮPROČIUS

  • 0

Šiais metais itin anksti prasidėjusi vasara keitė lietuvių apsipirkimo įpročius. Kaip rodo „Maximos“ pardavimų duomenys, įpusėjus vasarai, lietuviai šiemet daugiau nei pernai pirko ledų, šviežių daržovių ir vaisių bei gaiviųjų gėrimų. Ankstyvesnė šiluma skatino rinktis daugiau gėrybių šaldymui skirtų indelių ir maišelių bei laisvalaikio prekių – žaislų, turizmo inventoriaus, grilio reikmenų.

„Pernai turėjome itin lietingą vasarą, kuomet pirkėjai dažniau ieškojo guminių batų, o sezono prekės buvo mažiau populiarios. Šiais metais matome, kad ledų pardavimai yra 20 proc. didesni nei tokiu pačiu laikotarpiu pernai. Šiemet pirkėjai taip pat itin gausiai pirko vaisius ir uogas“, – sako Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė.

Gausus uogų derlius – ankstesnis atsargų ruošimas žiemai

Populiariausios uogos, kurias šią vasarą rinkosi pirkėjai buvo braškės, šilauogės bei avietės. Taip pat itin populiarėjo tradicinės lietuviškos uogos – agrastai, juodieji ir raudonieji serbentai.

„Šiais metais galėjome džiaugtis ankstyvu ir gausiu uogų derliumi, todėl natūralu, kad pirkėjai norėjo pasiruošti ir atsargų žiemai, o vienas populiariausių būdų – šaldymas. Nors vasara tik įpusėjo ir didieji atsargų ruošimo darbai tik prasideda, šaldymo indelių ir maišelių jau parduoda 12 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu“, – pastebi V. Drulienė.

Populiarumo viršūnėje – knygos ir sporto prekės

Laisvalaikio ir sporto prekės šį sezoną susilaukia daug daugiau dėmesio, nei pernai – pirkėjai daug dažniau rinkosi plaukimui skirtas prekes, kamuolius bei badmintono rinkinius. Jų šį sezoną buvo parduota beveik 7000 vienetų.

Nors šilta vasara daugumą vilioja į lauką, tačiau lietuvaičiai neužmiršta ir dar vieno laisvalaikio praleidimo būdo – knygų skaitymo. Jų šį vasaros sezoną knygų įsigyta 1,5 karto daugiau nei tokiu pačiu laikotarpiu pernai.

„Matome, kad mūsų pirkėjų laisvalaikis labai skiriasi – vieni renkasi knygas, kiti – aktyvų laisvalaikį. Tačiau tokie duomenys rodo, kad lietuviai mėgaujasi vasara ir puikiu oru, ko gero, retas kuris ilgiau užsibūna namuose“, – sako V. Drulienė.

Perka ir daugiau daržovių

Įpusėjus vasarai lietuviai pirko ir daugiau daržovių. Pastebėta, kad šiemet itin išaugo bulvių paklausa – pardavimams šoktelėjus į viršų keliolika procentų, bulvės populiarumu aplenkė lietuvių numylėtus trumpavaisius agurkus.

Pastebėta, kad vasarą tarp pirkėjų labai populiarėja ir mažiau tradicinės daržovės, tokios kaip brokoliai, smulkiavaisiai slyviniai pomidorai bei saldžiosios bulvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS