Buvęs STT vadovas S. Urbanavičius pradeda vadovauti Registrų centrui | kl.lt

BUVĘS STT VADOVAS S. URBANAVIČIUS PRADEDA VADOVAUTI REGISTRŲ CENTRUI

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis Registrų centro vadovu skyrė konkursą laimėjusį Saulių Urbanavičių.

Registrų centro direktoriaus pareigoms buvo ieškoma nepriekaištingos reputacijos aukščiausio lygio vadovo, sukaupusio solidžią darbo patirtį, teigiama ministerijos pranešime. S. Urbanavičius yra buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius.

„Itin sudėtinga korupciniu aspektu Registrų centro reputacija, nuolatiniai skandalai dėl viešųjų pirkimų, stringančios milijonus kainavusios registrų sistemos – naujasis vadovas ateina į tikrai prastoje padėtyje atsidūrusią valstybės įmonę.

Darbą nuo šiandien pradedančiam direktoriui yra suformuota labai aiški užduotis – ne tik po siūlelį išnagrinėti visus įtartinus atvejus bei pareikalauti atsakingų asmenų atsakomybės, bet ir sukurti efektyviai veikiančią organizaciją, dirbančią mažiausių kaštų principu“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pasak R. Masiulio, Susisiekimo ministerija vertina Registrų centro pertvarką ir atnaujinimą kaip kelerių metų itin sudėtingą projektą, kuriam ministerija skirs ypatingą dėmesį.

„Savo pirma užduotimi laikau nulinės tolerancijos korupcijai Registrų centre įgyvendinimą. Tikiu, kad geri rezultatai įmanomi net itin sudėtingomis sąlygomis, nes visada yra darbuotojų, kurie, pavargę nuo ydingos praktikos, nori permainų, siekia dirbti skaidriai ir atsakingai“, – pranešime teigia Registrų centro direktorius S. Urbanavičius.

Konkursas Registrų centro vadovo pareigoms užimti Susisiekimo ministerijoje buvo rengiamas du kartus. Vasarį paskelbto pirmojo konkurso metu nepavyko pritraukti pretendentų. Siekiant pritraukti kuo daugiau kandidatų pastarojo konkurso data buvo viešinama iš anksto. Teikti dokumentus kandidatai galėjo dvi savaites nuo iš anksto paskelbtos datos.

Registrų centras be nuolatinio vadovo liko 2017 metų pavasarį. Pastarąjį pusmetį Registrų centrui laikinai vadovavo Ieva Tarailienė.

Registrų centras tvarko esminius valstybės informacinius išteklius – pagrindinius valstybės registrus ir informacines sistemas. Juose kaupiami mūsų šaliai svarbūs duomenys, kurių pagrindu kuriamos ir teikiamos elektroninės paslaugos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS