„Capital Team“ klaidino vartotojus dėl parduodamų patalpų paskirties | kl.lt

„CAPITAL TEAM“ KLAIDINO VARTOTOJUS DĖL PARDUODAMŲ PATALPŲ PASKIRTIES

  • 0

Nekilnojamojo turto brokerių bendrovei „Capital Team“ skirtas įspėjimas - reklamuodama parduodamas patalpas bendrovė pažeidė Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatas.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) gavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos persiųstą anoniminį pranešimą dėl Šarkuvos gatvėje Vilniuje vietoje dvibučių namų statomų daugiabučių. Inspekcija VVTAT informavo, kad nurodytais adresais pagal parengtus projektus išduoti leidimai dvibučių statybai.

VVTAT patikrino anoniminiame pranešime nurodytą interneto tinklalapį www.capital.lt ir nustatė, jog tinklalapyje skleidžiamoje reklamoje apie „Šarkuvos slėnyje“ parduodamas patalpas naudojami tokie teiginiai kaip: „Šarkuvos slėnis - tai mažaaukštės statybos, dvylikos butų projektas (...)“, „Daugiabučiai yra strategiškai patogioje Vilniaus vietoje (...)“, „Kiekvienam butui priklausys erdvi rūsio patalpa!“, „Butų plotai: 39.24 - 81.29 kv. m“ ir kt., kuriais bendrovė aiškiai neatskleidė vartotojams esminės informacijos apie parduodamų patalpų paskirtį, t. y., kad parduodami ne butai, o patalpos dvibučiuose gyvenamuosiuose namuose.

Aiškindama savo poziciją bendrovė „Capital Team“ nurodė, kad, siekiant skelbimą talpinti sistemoje, nė viename nekilnojamojo turto portale nėra galimybės pasirinkti „parduodama buto dalis“, todėl ši informacija buvo nurodyta skelbimo tekste. Bendrovė taip pat pažymėjo, kad vartotojų, kurie domėtųsi galimybe įsigyti ar įsigytų minėtame skelbime nurodomas patalpas, nebuvo. Reklamos užsakovas - dvibučių namų statytojas VVTAT informavo, kad prašė bendrovės šių objektų reklamos neskleisti, kol nebus baigtos statybos, bei nurodė, kad reklamos tekstas su statytoju derintas nebuvo. Tarnybai pakartotinai patikrinus interneto tinklalapį ww.capital.lt, nustatyta, kad reklama apie „Šarkuvos slėnyje“ parduodamus butus panaikinta, o tinklalapis nebeegzistuoja.

Nagrinėdama bylą, VVTAT komisija pažymėjo, kad „Capital Team“, kaip protingas ir atidus komercinės veiklos subjektas, turėjo imtis visų įmanomų priemonių, jog pasitelkti tretieji asmenys - nekilnojamojo turto brokeriai, skelbdami informaciją interneto tinklalapyje, ją vartotojams pateiktų aiškiai, išsamiai bei atskleistų visas esmines pasiūlymo savybes.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir tai, kad „Capital Team“ aiškiai neatskleidė vartotojams esminės informacijos apie parduodamų patalpų paskirtį (t. y., kad parduodami ne butai, o patalpos dvibučiuose gyvenamuosiuose namuose), dėl ko vartotojai galėjo būti suklaidinti, už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimą bendrovei skirtas įspėjimas.

Tarnybos komisijos nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo dienos gali būti skundžiamas teismui Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS