D. Mockus dėl VMI apskaičiuotų mokesčių kreipsis į teismą | kl.lt

D. MOCKUS DĖL VMI APSKAIČIUOTŲ MOKESČIŲ KREIPSIS Į TEISMĄ

  • 0

Vieno didžiausių Lietuvoje verslo koncernų „MG Baltic“ prezidentas ir vienintelis akcininkas Darius Mockus dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) papildomai priskaičiuotų beveik 2 mln. eurų mokesčių už parduotas akcijas ketina kreiptis į teismą.

Tai BNS patvirtino D.Mockaus advokatė Inga Žemkauskienė. Jos teigimu, į teismą bus kreiptasi dėl verslininko skundo dalies, kurios nepatenkino jį nagrinėjusi Mokestinių ginčų komisija.

„Mokestinių ginčų komisija priėmė sprendimą. Dalis mano atstovaujamo kliento skundo yra patenkinta (...) Dėl tos komisijos sprendimo dalies, kuria skundas netenkintas, artimiausiu metu bus kreiptasi į teismą. Ketinama išnaudoti visas įstatymo suteiktas teises ginčyti VMI sprendimą, kuris, mūsų vertinimu, prieštarauja mokesčių įstatymo nuostatoms“, - komentare BNS tvirtino I.Žemkauskienė.

Ji sakė kol kas negalinti pateikti daugiau informacijos apie Mokestinių ginčų komisijos priimtą sprendimą ir atskleisti, kuri D.Mockaus skundo dalis buvo patenkinta.

Pasak D.Mockaus atstovų, bendra verslininko ir VMI ginčo suma neviršija 2 mln. eurų, už kokių įmonių akcijų pardavimą papildomai apskaičiuoti mokesčiai neatskleidžiama. I.Žemkauskienė anksčiau BNS teigė, kad ginčas nėra susijęs su „Nasdaq“ Vilniaus biržoje kotiruojamos „Aprangos“ akcijų perleidimo sandoriais.

Anot verslininko advokatės, VMI apmokestino D.Mockaus pajamas už iki 1999 metų įsigytas ir 2013 metais parduotas akcijas, nors pagal sandorio sudarymo metu galiojusius įstatymus, tokio pobūdžio pajamos buvo neapmokestinamos.

D.Mockaus advokatė anksčiau neatmetė galimybės, kad su VMI gali būti susitarta taikiai, tačiau dabar tokią galimybę vertino rezervuotai.

„Šiame etape iš mokesčių administratoriaus pasiūlymo dėl taikaus susitarimo nesame sulaukę“, - komentare BNS nurodė I.Žemkauskienė.

Anksčiau skelbta, kad VMI atlieka ir kai kurių „MG Baltic“ įmonių patikrinimus. Dėl neteisėto poveikio šiems bei VP grupės įmonių tyrimams šių metų pradžioje posto neteko VMI viršininkas Dainoras Bradauskas, kuris informaciją teikė „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

R.Kurlianskis didžiausioje 2016-ųjų politinės korupcijos byloje įtariamas papirkus buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį. Šioje byloje buvo apklaustas ir D.Mockus.

Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS