D. Zabulionio atleidimo byla: teismo sprendimo dar teks palaukti | kl.lt

D. ZABULIONIO ATLEIDIMO BYLA: TEISMO SPRENDIMO DAR TEKS PALAUKTI

Buvusio Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo Daivio Zabulionio atleidimo byloje teismo sprendimo dar reikės palaukti. Antradienį sprendimą turėjęs skelbti Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė atnaujinti bylos nagrinėjimą.

„Bylos nagrinėjimas iš esmės atnaujintas. Šiandien (antradienį – BNS) sprendimas nebuvo priimtas. Nagrinėjimas atnaujintas dėl bylos sudėtingumo. Kažkada greitai bus paskirtas kitas posėdis“, – BNS sakė LVAT atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė.

Anot jos, taip pat nuspręstą bylą nagrinėjančių teisėjų kolegiją išplėsti nuo iki šiol buvusių 3 iki 5 teisėjų.

D. Zabulionis apskundė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą birželio pabaigoje priimtą sprendimą, kuriuo nutarta, jog buvęs aukštas Kelių direkcijos pareigūnas buvo atleistas teisėtai.

D. Zabulionis  teismui skundžiasi, kad buvo atleistas per dvi valandas, apie atleidimą greičiau sužinojo iš žiniasklaidos, jam nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti raštu, nesuteikta informacija apie konkrečius pažeidimus, tik nurodyta, kad iš STT buvo gautas raštas.

Teisėsauga įtaria, kad iki tol Lietuvos standartizacijos departamentui vadovavęs D. Zabulionis į aukštas pareigas Kelių  direkcijoje paskirtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

STT pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D. Zabulionis  galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. D. Zabulionis anksčiau teisme tikino, kad su R. Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, judviejų šeimos tarpusavyje bendravo.

D. Zabulionis aukštas pareigas Kelių direkcijoje užėmė nuo 2016 metų kovo vidurio. Iš įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigų jis atleistas kovo pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS