Dėl traumuojamų žuvų – sankcijos prekybos centrui | kl.lt

DĖL TRAUMUOJAMŲ ŽUVŲ – SANKCIJOS PREKYBOS CENTRUI

  • 7

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavusi vartotojo pranešimą dėl gyvų žuvų laikymo sąlygų, nedelsdama pradėjo tyrimą prekybos centre „Iki“.

Šiaulių VMVT specialistai apsilankė UAB „Palink“ priklausančiame prekybos centre „Iki“ (Gardino g. 2-2, Šiauliai) ir patikrino parduoti skirtų gyvų žuvų laikymo sąlygas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad pranešimas pasitvirtino – žuvims gaudyti naudojama įranga galimai traumuoja žuvis. Įmonės atsakingiems asmenims nurodyta laikinai sustabdyti prekybą gyva žuvimi ir pakeisti žuvų gaudymo įrangą į tinkamą.

„Dėkojame gyventojams, kurie pastebėję galimus gyvūnų gerovės pažeidimus laiku mus informuoja. Šis atvejis tik dar kartą įrodo, kad laiku gauti išsamūs pranešimai padeda mūsų specialistams operatyviai reaguoti ir užkirsti kelią galimiems pažeidimams. Vis dėlto matome ir problemą – sankcijos, kurias inspektoriai gali taikyti už gyvūnų gerovės pažeidimus, nėra atgrasančios. Todėl teiksime įstatymų rengėjams siūlymus dėl Administracinių nusižengimų kodekso ir kitų teisės aktų pakeitimų“, – kalbėjo VMVT direktorius Darius Remeika.

Portalas jau rašė apie pirkėjos pasipiktinimą žuvų laikomo sąlygas viename Klaipėdos „Iki“ prekybos centre. Pasibaisėtinos gyvų žuvų laikymo sąlygos sulaukė didžiulės kritikos.

Klaipėdietės darytoje nuotraukoje matyti, kad į stiklinę vandens talpą sumesti daugybė gyvių karpių neturi nė lopinėlio laisvo ploto. Patikrinimą atlikę Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai ir tuomet įspėjo parduotuvės darbuotojus.

Prekybos centro išplatintame pranešime teigiama, kad minėtoje parduotuvėje VMVT atlikus patikrinimą nebuvo rasta nukentėjusių žuvų.

Kiekvienoje „Iki“ parduotuvėje, kurioje yra prekiaujame gyva žuvimi mūsų darbuotojai daro viską, kad gyvos žuvies laikymo sąlygos atitiktų nustatytus standartus: priėmimo metu žuvys yra apsaugomos nuo temperatūrų skirtumo šoko, tikrinama vandens temperatūra, jis laiku keičiamas, taip pat kontroliuojama vandens prisotinimo deguonimi įrangos veikla. Žuvies gaudymas taip pat yra atliekamas pagal nustatytus reikalavimus.

„Bet kuriuo atveju, mūsų tikslas – prekiauti tik kokybiška šviežia žuvimi, kurios laikymo, gaudymo ir pardavimo sąlygos atitiktų visas nustatytas taisykles, galiojančias mūsų šalyje“, – rašoma pranešime.

GALERIJA

  • Dėl traumuojamų žuvų – sankcijos prekybos centrui
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietis

Baisu žiūrėti kaip kankinamos.Geriau negyvas,išvalytas pardavinėtu.To vaizdo nebūtu.

Jonuks

Niekas netikrina nei temperaturu skirtumu, nei dar kokio velnio. Atveze, sumete ir vuolia..:)

M

Beliko tik kiaulaičių gardą iki pastatyti. Pirkėjas galės pasirinkti kurią paskersti. Gi viskas dėl šviežumo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS