Į „Norfos“ tualetą – tik už pinigus | kl.lt

Į "NORFOS" TUALETĄ – TIK UŽ PINIGUS

Didelėje "Norfoje" su vaikais apsipirkinėjusi moteris pateko į nemalonią situaciją. Jos mažiausiąjį prispyrus į tualetą paaiškėjo, kad šis tapo mokamas, o smulkiųjų vaikas neturėjo. Parduotuvės vadovė aiškino, kad taip "Norfa" ginasi nuo dergiančių benamių.

Tualetų ir taip trūksta

Gargžduose, Klaipėdos gatvėje esančioje XL dydžio "Norfoje" dar neseniai atlikti gamtinius reikalus nieko nekainuodavo.

Tačiau prieš kelis mėnesius pirkėjus nustebino atsiradęs pinigų surinkimo aparatas.

20 centų – lyg ir nedaug, tačiau staiga prispyrus gamtiniam reikalui, šis mokestis gali tapti rimta kliūtimi.

Prieš keletą dienų taip nutiko vienos gargždiškės vaikams.

"Pati tik neseniai susidūriau su šia problema, kai dukra su sūnumi užsimanė į tualetą. Dukra nusivedė mažąjį broliuką, bet greitai sugrįžo atgal, nes tualetas staiga tapo mokamu. Nieko nesupratusi mečiau pirkinius ir nuėjau pažiūrėti pati – tikrai, už 20 centų patekti gali tik vienas žmogus, nes vėliau durys užsirakina", – stebėjosi moteris.

Jos teigimu, Gargžduose ir taip trūksta tualetų, net pastatomų.

Juk mažasis nepakentės eilėje, kol tu išsikeisi monetų.

"Išėjęs pasivaikščioti su vaiku į miestelio centrą taip ir drebi, kad jis neužsimanytų. Juk mažasis nepakentės eilėje, kol tu išsikeisi monetų. Nesuprantu, kodėl į tokius svarbius reikalus žiūrima pro pirštus", – piktinosi pašnekovė.

Kentėjo sukandę dantis

Gargždų "Norfos" direktorė Kristina Bončkienė dienraščio žurnalistams aiškino, kad apmokestinti tualetą buvo būtina dėl nuolatinių benamių atakų.

"Turėjome tokių žmogelių, kurie paprasčiausiai išsitiesę miegodavo ar "baliavodavo" užsirakinę tualete. Paskui reikėdavo žadinti. Kentėjome sukandę dantis iki paskutinio. Visus neįgaliuosius, nėštukes, mamas su mažais kūdikėliais, jeigu pamatome, tikrai įleidžiame nemokamai be jokių problemų. Patikėkite, anksčiau įeiti į tualetą būdavo neįmanoma, nuolat pridirbdavo, kaip kokie gyvuliukai. O turime vieną mergaitę, kuri valo. Visą laiką ji nepristovės", – neslėpė K.Bončkienė.

Direktorės žodžiais, darbuotojai naudojasi kitu, parduotuvės personalui skirtu tualetu ir į viešąjį užsuka tik ištikus bėdai.

"Dirbame jau šešerius metus ir tik dabar susitvarkėme. Gal koks ketvirtas mėnuo, kai tualetas mokamas. Tikrai padėjo. Aišku, žmonės dėl to piktinasi, bet yra, kaip yra. Anksčiau pykdavo dėl to, kad netvarkingas, o dabar – kad mokamas. Visiems geras nebūsi", – atviravo pašnekovė.

Tualetas yra privalomas

Tualetai – opi problema ne tik Gargžduose, bet ir Klaipėdoje, ypač paplūdimiuose.

Dėl apmokestintų išviečių pajūryje žmonės kartais papuola į nepavydėtinas situacijas.

Dienraštis rašė, kai rimto reikalo prispirta šešiametė nebuvo įleista į tualetą Melnragėje, nes neturėjo pasiėmusi pinigų. Prižiūrėtojos nesujaudino net ir pažadai susimokėti vėliau.

Paslauga vienam žmogui tada kainavo 30 centų.

Mama bandė prižiūrėtojai paaiškinti, kad atneš pinigus iškart po to, kai vaikas atliks gamtinį reikalą. Kad reikalas, švelniai tariant, dega. Tačiau veltui.

Kai klaipėdietė po kelių minučių atskubėjo su monetomis rankose, jau buvo per vėlu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausioji specialistė Alma Mikutytė atkreipė dėmesį, kad pagal patvirtintus buities, sanitarinių ir higienos patalpų įrengimo reikalavimus visuomeninės paskirties pastatuose tualetas yra privalomas. Maža to, jis turi būti visiems pasiekiamas.

Tiesa, mokamas jis bus ar ne, įstatymai neapibrėžia.

"Reikalavimuose apie mokestį nėra parašyta. Tik tiek, kad turi būti tualetas, ir viskas", – tvirtino specialistė.

GALERIJA

  • Į „Norfos“ tualetą – tik už pinigus
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Nezinomas

O jus kretingoje buvote,baisu,sakp padare mokama,kad niekas nedergtu,bet patikekit,kai vaikai uzsimane i tualeta ir mes nuejome,buvo kazkas baisaus,nezinojau kur koja padet,nes buvo toks nesvarus,popierius panaudotas visur metesi,fuuuuuu

Dreba

Iš anksto pasikeist negali???

WC

Ir labai gerai, kad mokamas, o tai pas mužikus kažkokia jau mada, ar liga pareina: tik atėjo į svečius,į parduotuvę, ar dar kur -tuoj pat varo į tualetą! Prieš einant, namuose reik išsišikt ir išsimyžt, arba tiek neprisiryti ir neprisigerti iš godumo, kad paskui lakstyti kas kelias minutes į tualetą ir kaltų dėl to ieškoti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS