Keičiasi neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarka | kl.lt

KEIČIASI NEATLYGINTINO PERKĖLIMO Į KURŠIŲ NERIJĄ LEIDIMŲ IŠDAVIMO TVARKA

  • 3

Nuo sausio 1 dienos pasikeitė neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarka - nuo šiol sprendimą, kas turi teisę nemokamai keltis, priims nebe Neringos ir Klaipėdos savivaldybės, bet Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Tiesa, „Smiltynės perkėla“ nurodo, kad, kol ruošiama nauja informacinė sistema, norintys gauti leidimus, konsultuotis dėl dokumentų pateikimo vis dar gali ir su savivaldybėmis.

Šiuos leidimus gali gauti tie asmenys, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Neringoje ar Klaipėdos miesto dalyje - Smiltynėje bei juridiniai asmenys, turintys Kuršių nerijoje registruotą buveinę. Taip pat neįgalieji, kurių automobiliai pritaikyti neįgaliųjų vežimėliui arba turi įrengtą rankinį valdymą. Minėti leidimai išduodami ir policijai, Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT), ugniagesiams ir kt., informuojama pranešime.

Kam kompensuojamos kelionės keltais, anksčiau spręsdavo Neringos bei Klaipėdos savivaldybės, tačiau nuo naujų metų tvarka pasikeitė, ir ši funkcija Vyriausybės sprendimu perduota Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

„Iki šiol „Smiltynės perkėla“ duomenis apie asmenis ir transporto priemones, kuriems yra suteikta teisė keltis nemokamai, gaudavo iš savivaldybių. Remiantis jais, pagamindavome ir išduodavome leidimus, tačiau patį sprendimą, kam valstybė kompensuos perkėlimą, priimdavo savivaldybė. Iš esmės, procesas išliko toks pat, tik nuo naujųjų sąrašus jau pateikia LAKD.

„Pasikeitusi tvarka palies tik naujai besikreipiančius dėl leidimų. Juos turintiems nieko daryti nereikia, jų leidimai galioja“, - pranešime cituojama „Smiltynės perkėlos“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo direktorė Inga Valutienė.

Nurodoma, kad fiziniai ir juridiniai asmenys, norintys gauti minėtą leidimą, turi kreiptis į LAKD. Visus dokumentus galima siųsti el. paštu lakd@lakd.lt. Vis dėlto, kad procesas būtų kuo sklandesnis, kurį laiką ir toliau bus galima konsultuotis su savivaldybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ita7

Jo ,vis tobulina o tvarkos kaip ner taip ner .......greit seimas isduos leidimus .........

Alis Petkus...

o kiek neteisėtų leidimų jau yra išduota?... o aplamai, tai keltas turi būti nemokamas (nes tai kelio dalis) arba mokamas visiems, o po persikėlimų, metų gale turi būti kompensuojamos išlaidos tiems, kuriems iš tikro jos priklauso... dar manau, kad pagrindiniai keliai Respublikoje turi būti mokami, kaip tai yra pas mūsų kaimynus... negi mūsų valstybė jau tokia turtinga?...

Romas

Cha, tai dabar Neringos "gyventojų" padidės dar tris kartus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS