Kiek vertas jūsų saugumas? | kl.lt

KIEK VERTAS JŪSŲ SAUGUMAS?

  • 3

Į langus besibeldžianti žiema atnešė ne tik žvarbesnius orus, bet ir dar labiau patrumpino ir taip neilgą dieną. Ilgėjantis tamsusis paros metas verčia žmones labiau susirūpinti savo saugumu.

Tamsa – pavojaus metas

Pastarosiomis savaitėmis kauniečiai vis dažniau mina įmonės „Oksalis“ duris. Savanorių prospekte, 60-uoju numeriu pažymėtame pastate, įsikūrusios parduotuvės pagrindiniai pirkėjai – medžiotojai ir aktyvaus turizmo entuziastai. Čia – bene plačiausias Lietuvoje ginklų, jų aksesuarų, kitų šaudmenų, peilių, kokybiškų medžioklės drabužių ir batų pasirinkimas. Tačiau dabar itin didelės paklausos sulaukia ir apsaugos bei savigynos priemonės.

Toks poreikis nestebina. Juk dažnas kaunietis į darbą išvyksta dar neišsisklaidžius nakties tamsai, o grįžta jau sutemus – rudenį natūralios šviesos nematyti jau 17 val. Pasak policijos pareigūnų, tamsa – ne tik romantikų, bet ir piktavalių bei nusikaltėlių mėgstamas metas. Apie išaugusius pavojus liudija ir nusikaltimų statistikos suvestinės – fiksuojama daugiau vagysčių, apiplėšimų, chuliganizmo atvejų. Tad žmonės, neabejingi savo ir aplinkinių saugumui, turėtų pasirūpinti savigynos priemonėmis.

Pakanka ir nedidelės investicijos

„Oksalio“ parduotuvėje siūlomas itin platus saugos prekių pasirinkimas. Pirkėjai čia ras priemonių ir už keliolika, ir už kelis šimtus eurų. Lietuviai pradėjo bendradarbiauti su vienu didžiausių Europoje gamintoju „Umarex“, todėl gerokai atnaujino ir papildė savo prekių arsenalą. Didelės paklausos sulaukia ir garsaus vokiečių gamintojo „Walther“ ir „Perfecta“ ženklo gaminiai.

Populiariausia savigynos priemone ne vienus metus išlieka dujiniai balionėliai. Nedidelė laikmena, pripildyta chloracetofenono (CN), pipirinėmis ar panašiomis dujomis, kainuoja vos nuo 10 eurų. Atsižvelgiant į poreikius, klientams siūlomi skirtingo dydžio, tūrio, veikimo nuotolio balionėliai. Vieni jų dujų srautą purškia 2 m atstumu, galingesnių užtaisas pasiekia ir už 3–5 m esantį užpuoliką. Jei, pavyzdžiui, chuliganų ne vienas, veiksmingesnis poveikis, kai srovė purškiama plačiai – tam skirti balionėliai platesniais antgaliais. Jei siekiama taškinio poveikio – pakaks siaurai purškiančio antgalio. Specialūs balionėliai su besisukinėjančia galvute praverčia dviratininkams ar pėstiesiems, jei juos užpuola agresyvus šuo.

Jei norima pavojaus kėlėją neutralizuoti iš tolimo atstumo, galima įsigyti ir dujinį pistoletą, kurių pasirinkimas parduotuvėje itin platus.

Pagalba – net ir kišenėje

Pasak „Oksalio“ bendrovės atstovo Augtumo Adeikio, užpuolimo atveju svarbus ne tiek fizinis, kiek psichologinis tvirtumas. Norint neutralizuoti pavojų neretai pakanka psichologinių poveikio priemonių. Tokių kaip garsiniai šoviniai ar raktų pakabukai-signalizacijos, lengvai telpančios net į mažiausią kišenę, bet įjungus skleidžiančios skardų garsą, kuris išgąsdins užpuoliką ar atkreips net ir toli esančių praeivių dėmesį.

Viena šio sezono naujovių – dujinis balionėlis-pistoletas „Walther PDP“, veikiantis net iki 6 m atstumo! Jis pasižymi patogia rankena, tvirtu, bet lengvu plastikiniu korpusu. O svarbiausia – atrodo kaip tikras kovinis ginklas.

„Išsitraukus tokį ginklą turbūt net papurkšti neprireiks, nes retas kuris nusikaltėlis norės įsitikinti, kovinis jis, ar ne. Greičiausiai skubiai pasišalins ir suteiks jums laiko saugiai pasitraukti iš pavojaus zonos. Atminkite, kad tokios ar net ir elementariausios apsaugos priemonės gali išgelbėti jūsų sveikatą, turtą ar gyvybę“, – teigė pašnekovas.

Kompaktiški elektrošoko prietaisai, teleskopinės lazdos, antrankiai, pneumatiniai ginklai – tik nedidelė dalis „Oksalio“ bendrovės siūlomų savigynos prekių. O visą jų arsenalą pamatysite užsukę į parduotuvę Savarnorių pr. 60 ar interneto svetainėje www.oksalis.lt. Čia rasite ir didelę kokybiškų fejerverkų įvairovę, o tai ypač aktualu artėjant didžiosioms metų šventėms.

GALERIJA

  • Kiek vertas jūsų saugumas?
  • Kiek vertas jūsų saugumas?
  • Kiek vertas jūsų saugumas?
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

rekomenduoju isigyti teveliams

saviginai nuo vaiku grobiku.

...

O kaip nuo 'konservuotųjų' apsisaugot?

Karolina

Tai yra geriausia ginklų parduotuvę, kiek kur buvau nuėjusi, tiek čia kainos tikrai geriausios ir labai didelis asortimentas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS