Klaipėdos darbo biržos reforma patenkinti ne visi | kl.lt

KLAIPĖDOS DARBO BIRŽOS REFORMA PATENKINTI NE VISI

Įsibėgėjusia Darbo biržos reforma patenkinti ne visi šios įstaigos darbuotojai, ypač neramu tiems, kurių pareigybių nuo rudens neliks. Jie jau gavo atleidimo lapelius. Tačiau vykstant tokioms pertvarkoms, atleidimo lapeliai esą turėtų būti įteikti visiems įstaigos darbuotojams, o taip nėra.

Grasina net teismais

Šiuo metu veikianti Lietuvos darbo birža ir 10 teritorinių padalinių nuo spalio 1-osios taps vienu juridiniu vienetu – Užimtumo tarnyba.

Po reorganizacijos visi klientų aptarnavimo skyriai, kurie teikia paslaugas, esą išliks, tik jie bus pavaldūs naujai įkurtiems penkiems Klientų aptarnavimo departamentams.

Reforma jau įgavo pagreitį. Darbo biržos darbuotojams, kurių pareigybių nuo rudens neliks, atleidimo lapeliai jau įteikti, tačiau likusiems – ne, nors šiuo atveju tai numato Valstybės tarnybos įstatymas.

"Kai vyksta tokia reforma, atleidimo lapelius turi gauti visi darbuotojai, nepaisant to, ar jų pareigybė po reformos liks, ar ne. Dabar yra nelygybė. Kodėl vieni gauna tuos lapelius, o kiti ne? Žinome, kad dėl to Kauno padalinio darbo biržos darbuotojai ketino ar jau net kreipėsi į teismą. Panašios nuotaikos tvyrojo ir Klaipėdos skyriuje", – pasakojo viešumo nepanoręs Klaipėdos darbo biržos darbuotojas.

Įstatymų niekas nepažeidžia?

Kyla klausimas, ar nepažeidžiamos darbo biržos darbuotojų teisės, kai taip selektyviai įteikiami atleidimo lapeliai, nors pagal Valstybės tarnybos įstatymą, reformuojant įstaigą, atleidimo lapelius turėtų gauti visi darbuotojai.

Lietuvos darbo biržos Teisės skyriaus vyr. specialistė, laikinai vykdanti vedėjo funkcijas, Edita Žaltauskė pakomentavo:

"Darbo biržos reorganizacija vyksta pagal pertvarkos planą. Reorganizavimas pats savaime nėra pakankamas teisinis pagrindas nutraukti tarnybos ar darbo santykius su tarnautojais ar darbuotojais, todėl, vadovaujantis LR valstybės tarnybos įstatymo ir Darbo kodekso nuostatomis, įspėjimai apie pareigybės panaikinimą buvo įteikti darbuotojams ar tarnautojams, kurių atliekamos darbo funkcijos nuo 2018 m. spalio 1 d. taps perteklinės, kiti darbuotojai ir tarnautojai buvo informuojami apie jų tarnybos ar darbo santykių tęsimą nuo 2018 m. spalio 1 d. Užimtumo tarnyboje prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos."

Centrinis aparatas išliks

Visos Darbo biržos sistemos etatų skaičius po reformos bus sumažintas 10 proc. (iš dabar esančių 1 433 liktų 1 290 pareigybių).

Dirbančiųjų tiesiogiai su klientais padaugės 78 asmenimis, tai esą leis užtikrinti kokybiškesnes paslaugas klientams.

Vadovaujančių darbuotojų skaičius sumažės 54 proc., administracines funkcijas vykdantys darbuotojai (kartu su vadovais) sudarys 12,1 proc. visų pareigybių, dabar jų yra dvigubai daugiau.

Tačiau po reformos toliau išliks centrinis Lietuvos darbo biržos aparatas su beveik 100 darbuotojų, dubliuojančių ministerijos klerkų darbą, o taupoma bus teritorinių skyrių, kurie tiesiogiai dirba su klientais, sąskaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kažkada ir aš stovėjau darbo biržoje,bet deja darbo taip ir nepasiūlė,kol patį nesusiradau.Pranešiau darbo Biržai,laurus prisiskyrė sau,kad ,,mat,,padėjo.Aplamai kam ta birža iš viso reikalinga??????

Grudintas plienas

Darbo birzai reforma nepades. Ja panaikinti reikia, kitaip tik pinigu ismetimas i bala.

Ita

Ginti juos visus reikia nedirba kaip turetu ko paklausi to negausi ......susirasinejimas tik ir viskas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS