„Klaipėdos nafta“ turi stropiau vertinti viešuosius pirkimus | kl.lt

„KLAIPĖDOS NAFTA“ TURI STROPIAU VERTINTI VIEŠUOSIUS PIRKIMUS

  • 0

Valstybės valdomos bendrovės „Klaipėdos nafta“ valdyba mano, kad įmonės vadovas Mindaugas Jusius išvengė interesų konflikto, tačiau nurodė bendrovės vadovybei ateityje nesukelti jokių abejonių ir viešuosius pirkimus vertinti stropiau.

Įmonės valdyba praėjusį trečiadienį aptarė į viešumą iškilusį atvejį, kai įmonės viešuosius pirkimus laimi informacinių technologijų įmonė „Atea“, kurios vienu vadovų dirba M. Jusiaus tėvas.

„Bendrovėje įtvirtintos ir veikia visos interesų konfliktų valdymo procedūros. Šiuo konkrečiu atveju buvo laikomasi visų procedūrų ne tik formaliai, bet realiai viskas veikia, ir interesų konflikto tikrai buvo išvengta“, – BNS sakė „Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius.

„Kita vertus, viešumoje abejonių kilo, ir kalbant apie gerosios valdysenos praktikas, paprašėme, kad įmonėje būtų atsižvelgiama į tuos dalykus ir nesukeltų netgi tokie sutapimai abejonių, ir stropiau būtų vertinami tie pirkimai, kad visiems būtų aišku“, – pridūrė jis.

Nepaisant tinkamai atliktų procedūrų, G. Dusevičius pripažino, kad tam tikra reputacinė žala įmonei buvo padaryta, nes „Atea“ atvejis buvo aptariama viešoje erdvėje.

„Šiuo atveju įvyko bloga komunikacija (...). Čia interesų konflikto nėra, klausimas apie komunikaciją, vis dėl to tokia informacija yra jautri. (...) Šiuo atveju, matyt, kažkas interpretavo“, – sakė „Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininkas.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas anksčiau sakė tikįs, kad „Klaipėdos nafta”, kaip ir kitos valstybės valdomos įmonės, dės maksimalias pastangas, kad būtų taikomi aukščiausi pasitikėjimo, skaidrumo ir atvirumo standartai.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovė Diana Vilytė BNS anksčiau taip pat sakė, jog valstybės valdomos įmonės vadovas neturėtų sukurti net menkiausių įtarimų dėl skaidrumo.

Nuo 2017-ųjų kovo pabaigos „Klaipėdos naftai“ vadovaujantis M. Jusius BNS kiek anksčiau tvirtino, jog yra viešai deklaravęs, kad jo tėvas dirba „Atea“. Be to, jis pabrėžė neturėjęs nieko bendra su „Klaipėdos naftos“ pirkimais, kuriuos laimėjo „Atea“.

VPT duomenimis, „Klaipėdos nafta“ iš „Atea“ pernai ir šiemet, kai įmonei vadovauja M. Jusius, įsigijo tarnybinių stočių už beveik 28 tūkst. eurų. Be to, „Atea“ grupės įmonė „EIT sprendimai“ šiemet gavo dar 18,8 tūkst. eurų „Klaipėdos naftos“ užsakymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS