Labiausiai pirkėjus mulkina „Norfa“ | kl.lt

LABIAUSIAI PIRKĖJUS MULKINA „NORFA“

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimus skyrė sankcijas didiesiems prekybos centrams – bendrovėms "Maxima LT", "Rimi Lietuva" ir "Norfos mažmena".

Skyrė baudas

Vartotojų skundų pagrindu atlikto tyrimo metu nustatyta, kad "Maxima" teikė skirtingą prekių kainą kainolapyje ir kasoje, klaidingai teikė informaciją apie skelbiamas nuolaidas, akcijos metu skelbė reguliarią prekės kainą, taip pat kasoje nepritaikė skelbiamų nuolaidų, tad su nuolaidomis prekių ketinę įsigyti pirkėjai paprasčiausiai už jas mokėjo ankstesne, didesne, kaina.

"Maxima LT" įvykusius pažeidimus aiškino techninėmis ir žmogiškosiomis klaidomis. Tačiau VVTAT, įvertinusi, kad produkto kaina yra vienas svariausių arba net lemiamas veiksnys vartotojo apsisprendimui pirkti vienokią ar kitokią prekę, ir atsižvelgus, jog bendrovėje tokių pažeidimų jau būta, už vykdytą nesąžiningą komercinę veiklą bendrovei "Maxima LT" skyrė 8 tūkst. eurų baudą.

Vartotojų klaidinimas nustatytas ir bendrovės "Rimi Lietuva" veikloje. VVTAT nustatė, kad bendrovė teikė skirtingą prekių kainą parduotuvės lentynoje ir kasoje. Įvertinus tyrimo aplinkybes ir tai, kad bendrovė pažeidimą padarė pakartotinai, už vykdytą nesąžiningą komercinę veiklą buvo skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Pasijuto apgauti

Paaiškėjo, kad ir bendrovė "Norfos mažmena" teikė klaidinančią informaciją apie maisto prekių kainas – atitinkamų prekių kaina kainolapyje buvo nurodoma mažesnė, nei mokant kasoje. Įvertinus tai, kad bendrovė Įstatymo nuostatų pažeidimą padarė pakartotinai, už vykdytą nesąžiningą komercinę veiklą bendrovei skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Už nesąžiningą komercinę veiklą komercinės veiklos subjektams tarnyba pagal savo kompetenciją gali skirti nuo 289 iki 8 688 eurų, o esant atsakomybę sunkinančioms aplinkybėms – iki 34 754 eurų baudą.

Pirkėjas VVTAT skundėsi, kad Vilniuje, Lazdynų mikrorajone esančioje "Norfos" parduotuvėje pirko 0,352 kg sūrio "Germanto Tilsit". Parduotuvės kasoje jis sumokėjo 0,58 euro daugiau, negu buvo nurodyta ant sūrio pakuotės.

"Norfos" parduotuvių tinkle tai ne vienintelis atvejis, kai produktų kainos prekybos salėje skelbiamos mažesnės, negu pirkėjams tenka sumokėti kasoje. Antai praėjusių metų rudenį VVTAT bendrovę nubaudė 2,2 tūkst. eurų bauda vien už tai, kad pirkėjui Vilniuje, Ukmergės gatvėje esančioje parduotuvėje avižinių dribsnių "Fasma" 400 gramų pakuotė buvo parduota 7 euro centais brangiau, nei iš tikrųjų kainavo. Tąkart bendrovės vadovai gynėsi, neva klijuojant kainas buvo supainiotos dribsnių rūšys.

Tikrai pigiausia?

"Norfos" tinklo parduotuvės pastaruoju metu linksniuojamos kaip vienos pigiausių. Tačiau neatmestina versija, kad tai – gan pasenusi informacija.

Maisto produktų palyginimo tyrimą internetinio tinklalapio pricer.lt atstovai atlieka antrą mėnesį. Tyrimo metu yra stebimos dviejų prekių krepšelių kainos: pigiausių prekių ir populiariausių prekės ženklų krepšelis. Pastarasis balandžio mėnesį, palyginti su vasariu, pabrango net 12,49 proc. – tokio didelio pabrangimo nebūta nė viename prekybos tinkle. Norėdamas įsigyti šį krepšelį balandį pirkėjas turėjo sumokėti 4,18 euro daugiau negu prieš du mėnesius.

Balandžio mėnesį, palyginti su sausio mėnesiu, "Norfoje" smarkiai kilo ir pigiausio maisto prekių krepšelio prekių kainos. Antai bulvės buvo pabrangintos 50 proc., pigiausias saulėgrąžų aliejus – 18,9 proc., nors kituose prekybos tinkluose šių maisto produktų kainos arba nesikeitė, arba buvo sumažintos. Per keturis šių metų mėnesius "Norfos" parduotuvėse bene labiausiai pabrango pigiausi pomidorai – net 79 proc., pigiausi obuoliai – 71,4 proc., bananai – 42 proc. Paradoksas, bet net juodasis šokoladas parduodamas 50 proc. brangiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

irena

idomiausia jeigu duodi centais butinai pasakys truksta 10 centu,tai ta pardaveja prie terminalo ir cigareciu,cia siauliuose prie pervazos,butinai tikrinam kodus,aisku prekes kodas neatitinka,ieskom kol randam kad atitiktu,prekes kodas su kainos kodu.Ir dar idomu pasiemem bukleta,ten radom tinkamu pirkiniu ieskom nerandam,klausiam pardaveju bande padet surast,nerado,senai pastebejau,kas tai,Arba moki vezi,reklamavo lauko kedes,nuvaziavom,sako nebera vakar ispirko,i sale nejom supratom tai budas atvyliot pirkejus,gryztam,ir toliau reklamuoja,ir bent dar dvi dienas,toliau nebejungem televizoriaus,kelias dienas.tai taip

Perku tik NORFOJE

Perku NORFOJE. Todel kad šiame tinkle apgaulės mažiausia. Jei lyginti su MAXIMA tai ten aferistu lizdas. Mėsa sušvinkusi arba privaryta chemijos su vandeniu. Žinau nes dukra dirba. Tik NORFA Ir dar karta NORFA. Čekius tikrinu pastoviai. Man asmeniškai sažiningiausias prekybcentris, gal tik dėl daržoviu galėtu pasitempti. Nesu susijus su norfos vadovybe, tik apsipirkinėju. Anksčiau apsipirkinėjau MAXIMOJ ir IKI bet jau po ju apgaulių , kojos ten nebekeliu.

Norfos pirkejas

Gera antireklama dejo norfai ,bet ir ta kainu apgaule ,,sistemos klaida,, yra ir maximoje , rimi , visi jie gavo baudas.kodel ziniasklaida viesina tik norfa? Del to ,kad yra uzsakytas straipsnis konkurentu. Norfa tikrai gera yra geras prekybos centras, maxima siukslynas,iki ir rimi brangoka, bet ko reikia ten visko rasi ir su ismustu prabangiu cekiu dantyse isikandes pasidziaugsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS