„Lidl“ drauge su pirkėjais vaikų dienos centrams surinko 20 tūkst. eurų | kl.lt

„LIDL“ DRAUGE SU PIRKĖJAIS VAIKŲ DIENOS CENTRAMS SURINKO 20 TŪKST. EURŲ

  • 2

„Lidl Lietuva“ dėkoja pirkėjams už aktyvų įsitraukimą ir dosnumą – per antrąjį prekybos tinklo inicijuoto nacionalinio paramos projekto „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ ketvirtį šalies gyventojai per taromatus vaikų dienos centrams paaukojo 4680 eurų, „Lidl“ šią sumą padvigubino iki 9360 eurų.

Iš viso per pirmąjį projekto pusmetį trims vaikų dienos centrų veiklą koordinuojančioms nevyriausybinėms organizacijoms – „Caritas“, Gelbėkit vaikus“, Maltos ordino pagalbos tarnyba – atiteko 20 tūkst. eurų.

Galimybę rinkti paramą nevyriausybinių organizacijų vaikų dienos centrams, grąžinant užstato sistemos ženklu pažymėtas pakuotes į taromatus „Lidl“ parduotuvėse ir aukojant už tarą gaunamą depozitą, bendrovė pasiūlė pernai gruodį. Savo ruožtu prekybos tinklas įsipareigojo kas ketvirtį dvigubinti pirkėjų aukų sumą ir paskirstyti ją projekto partneriams. Ši iniciatyva – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis.

„Džiaugiamės puikiais projekto tarpiniais rezultatais – tai rodo, kad išties esame bendruomeniški, pilietiški ir brandūs. Nors kiekvienas žengiame mažą žingsnį – visi kartu bendromis jėgomis galime nuveikti labai daug. Taip pat tikime, kad ši akcija padeda augti ir stiprėti aukojimo tradicijoms Lietuvoje. Nuoširdžiai dėkojame kiekvienam, kuris tokiu būdu prisidėjo prie vaikų, lankančių vaikų dienos centrus, gerovės“, – sako bendrovės „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussevas-Peine'as.

Nuo naujos krosnies – iki psichologų konsultacijų

Lietuvos „Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė sako, kad jau gautą paramą organizacija panaudojo kelių vaikų dienos centrų regionuose reikmėms – įsigijo naują krosnį, įrengė vaikų saugumui būtiną turėti tvorą, apmokėjo psichologo konsultacijas, išvykas.

„Akivaizdu, kad visuomenė vis aktyviau reaguoja į kvietimus prisidėti ir kartu padėti, šį kartą – mažiausiems mūsų visuomenės nariams. Nuolatinei vaikų dienos centrų veiklai organizuoti yra reikalingas nenutrūkstantis kasdienis darbas, tad tiek parama lėšomis, tiek konkrečiomis prekėmis yra svarbi ir vertinga, – akcentavo D. Bukeikaitė. – Tikime, kad draugystė su „Lidl“ tik prasideda, ir visi kartu stiprinsime jau veikiančius vaikų dienos centrus, svarstysime galimybes kurti naujus bei bendromis pastangomis sieksime, kad kuo daugiau vaikų turėtų galimybę juos lankyti. Dėkojame visiems išgirdusiems ir paaukojusiems – tegul rūpinimasis vieni kitais tampa kasdiene mūsų pastanga“.

Stiprina naują vaikų dienos centrą

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ gautą paramą skyrė pernai įkurtam Pasvalio vaikų dienos centrui, kurį kasdien lanko 25 vaikai. Lėšos paskirstytos maistui, darbuotojų atlyginimams, būtiniausioms priemonėms, edukacijai bei laisvalaikio pramogoms. Pasak organizacijos komunikacijos vadovės Gražinos Širvytės-Belafatti, vaikų dienos centrų poreikis Lietuvoje vis dar yra milžiniškas, o ir paramos esamiems vaikų dienos centrams vis dar labai trūksta, ypač mažesniuose miestuose ir miesteliuose.

„Šis projektas į mūsų kasdienybę įnešė finansinio stabilumo – draugaudami su „Lidl“ jaučiamės ramiau ir užtikrinčiau, žinome, kad kartu su šiuo partneriu ir Lietuvos žmonių parama tikrai pajėgsime ištesėti duotą pažadą Lietuvos vaikams – kasdien suteiksime jiems saugią ir visapusiškai augti motyvuojančią aplinką prieš grįžtant į ne visada jaukius ir svetingus namus. Prisidėdama prie tokių paprastų, bet labai svarbių projektų, mūsų visuomenė bręsta, lietuviai sparčiai mokosi aukoti ir ištiesti kitam pagalbos ranką. Vis aiškiau suprantame, kad ne kas kitas, o mes patys esame atsakingi už savo aplinką ir už savo bei artimo laimę“, – teigė G. Širvytė-Belafatti.

Kad vaikai užaugtų gerais žmonėmis

Maltos ordino pagalbos tarnybos programų vadovė Rasa Stukienė sakė, kad organizacija dar neišleido balandį gautos pirmojo 2018 m. ketvirčio paramos. Priežastis – organizacijai būtina turėti rezervų, nes vaikų dienos centrams neretai tenka greitai reaguoti į neatidėliotinus ugdytinių poreikius.

„Privalome turėti lėšų einamiesiems reikalams padengti, vaikų išvykoms apmokėti, veikloms, būtiniems daiktams. Didžioji dalis vaikų, kurie auga vaikų dienos centruose, yra iš socialinės rizikos šeimų, kai kurios iš jų tiesiog neturi resursų tinkamai vaikus aprengti, paruošti mokyklai, suteikti galimybę turėti turiningą laisvalaikį, – vardijo R. Stukienė. – Būtina investuoti į šių vaikų gerovę, kad jie užaugtų gerais, pilnaverčiais žmonėmis. Esame laimingi, kad vis didesnė visuomenės dalis nori prisidėti prie savo bendruomenės kūrimo, drauge ugdyti geresnę ateities kartą“.

Lietuvoje šiuo metu yra daugiau nei 9 tūkst. sunkiai besiverčiančių šeimų. Jose auga beveik 20 tūkst. vaikų, iš kurių tik 8 tūkst. turi galimybę lankyti dienos centrus. Dažnam iš jų čia tiekiami nemokami pietūs yra vienintelis per dieną gaunamas maistas. Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 310 vaikų dienos centrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas

Kodel be Sabonio ,malonu bet galetu but didesni skaiciai,pilieciai aktiviau

Ne valstybiniam smurtui

Lietuviai aukoja valstybes vaiku dienos centrams,o kitu tautybiu pirkejai ne...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS