„Lidl“ šviežia mėsa su kokybės ženklu kainuos pigiau | kl.lt

„LIDL“ ŠVIEŽIA MĖSA SU KOKYBĖS ŽENKLU KAINUOS PIGIAU

  • 5

„Lidl“ pirkėjai ant šviežios mėsos produktų pakuočių jau įprato matyti kokybės ženklą „Eurofins“, nurodantį, kad produktai papildomai ir savanoriškai tikrinami nepriklausomų tyrimų laboratorijoje. Nuo šiol šie itin populiarūs mėsos produktai taps dar patrauklesni pirkėjams, nes „Lidl“, įgyvendindamas savo strategiją siūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį, mažina šviežios mėsos kainas.

Nuo šios savaitės pirkėjai „Lidl“ parduotuvėse jau gali rasti pirmuosius atpigusius šviežios mėsos produktus, kurių greitu metu tik daugės. Tai – ne akcija, o ilgalaikis nuolatinio asortimento kainų sumažinimas ir dar vienas prekybos tinklo žingsnis tvirtai laikantis žodžio suteikti galimybę Lietuvos pirkėjams gauti kuo aukštesnę kokybę už kiek įmanoma mažesnę kainą.

„Švieži mėsos produktai – neatskiriama kasdienio raciono dalis didžiajai daliai Lietuvos vartotojų. Todėl užtikrinti kokybę šioje prekių grupėje itin svarbu. Laikydamiesi aiškios strategijos – siūlyti geriausią kokybės ir kainos santykį – žengiame svarbų žingsnį ir kokybiškus mėsos produktus pardavinėsime už išskirtinai mažą kainą“, – sako „Lidl Lietuva“ Pirkimų tarnybos vadovas Wojciechas Grohnas.

Pirkėjai „Lidl“ parduotuvėse ras 500 g pakuotę šviežių viščiukų broilerių šlaunelių ir 600 g sparnelių, atpigusias nuo 1,19 iki 1,05 euro. Tuo tarpu 440 g pjaustyto kiaulienos kumpio pakuotės kaina nukrito nuo 2,19 iki 1,99 euro, o 450 g smulkintos kiaulienos mentės – nuo 1,79 iki 1,65 euro.

Investicijos papildomiems tyrimams

Šviežių mėsos produktų kokybė – taip pat pagrįsti žodžiai. „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento atstovas Karolis Lebednikas paaiškina, kad kokybę žymintis simbolis „Eurofins“ ant privataus „Lidl“ prekės ženklo šviežių mėsos produktų prieš kelis mėnesius atsirado ne veltui. Jis reiškia, kad bendrovė papildomai investuoja į reguliarius patikrinimus, atliekamus papildomai prie visų privalomai taikomų šviežios paukštienos, jautienos ir kiaulienos produktams.

„Šiuo kokybės ženklu pažymėti švieži mėsos ir žuvies gaminiai tikrinami pasaulinėje nepriklausomoje analitinių tyrimų laboratorijoje „Eurofins“. Taigi, šis kokybės ženklas – kelrodis pirkėjui. Matydami jį vartotojai gali būti ramūs, jog tai saugus produktas, atitinkantis aukščiausius kokybės ir saugos reikalavimus“, –sako K. Lebednikas.

Šviežumą išlaikančios pakuotės

Kitas svarbus mėsos kokybei įtakos turintis žingsnis – šviežių mėsos produktų pakavimas kontroliuojamos atmosferos pakuotėse. Niekam ne paslaptis, kad supakuota produkcija yra apsaugota nuo pažeidimų, prisilietimų, sąlyčio su oru ir bakterijų transportavimo bei laikymo prekybos vietoje metu. Tačiau be viso to, į kontroliuojamos atmosferos pakuotes supakuota vos išpjaustyta mėsa ilgiau išlieka šviežia.

„Kontroliuojamos atmosferos – vakuuminėse arba atmosferinėse – pakuotėse produktas ilgiau išlieka šviežias ir kokybiškas be papildomų priedų ir konservantų, išsaugoma šviežios mėsos struktūra, tad atitinkamai ir skonis“, –sako K. Lebednikas.

Atmosferinės pakuotės – tai plastikiniai indeliai, kuriuose mums įprastas oras yra pakeičiamas natūralių dujų mišiniu, iš anglies dioksido, azoto ir deguonies. Jų proporcijos dalis galima kaitalioti atsižvelgiant į produktą – mėsą ar žuvį – ir konkrečiai jam tinkamesnę aplinką. Tuo metu iš vakuuminės pakuotės pašalinamas oras, taigi, sumažėja deguonies kiekis, todėl produkto gedimą lemiantys mikroorganizmai nebegali daugintis.

„Lidl“ prekės ženklų produkcija, kurią tiekia gamintojai iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių, sudaro šio prekybos tinklo asortimento pagrindą. Iš viso jame – apie 1 600 kasdienių prekių, kurias nuolat paįvairina specialios maisto produktų ir ne maisto prekių akcijos bei riboto kiekio pasiūlymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Saulius

Jautiena prasta o šiaip gera parduotuvė.

Ritas

Nepigiau lidle nesamone vokies bazeja pigiau

Vile

Reklamuoja Lidl,as tas kainas "...tik 1,99" ar panasiai,bet kai pasiziuri i kieki, tai kaina labai didele,o tie kiekiai 440 gr ar pan. Kas cia per kiekiai? Turetu buti 500 g arba 1 kg. O siaip - apgavyste. Nera pigu tam Lidl,e. As ten retai uzsuka. Galima pagalvoti,kad jie pardavine aukso gabalus,o ne mesa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS