„Lietuvos geležinkeliai“ keičia poziciją – parduotuvėles kurti kvies privatų verslą | kl.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ KEIČIA POZICIJĄ – PARDUOTUVĖLES KURTI KVIES PRIVATŲ VERSLĄ

  • 3

Valstybės valdoma įmonė „Lietuvos geležinkeliai“, anksčiau ketinusi pati kurti maisto parduotuvėlių tinklą stotyse bei dėl to kilus pasipiktinimui viešojoje erdvėje, keičia poziciją – bendrovė ieškos privačių partnerių, kurie pasiūlytų keleiviams šviežio ir kokybiško maisto.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė kviesiantys rinkos dalyvius į diskusijas, o vėliau skelbs konkursą parinkti vieną ar kelis maitinimo tinklo operatorius.

„Siekiame geležinkelio stotis paversti traukos centrais. Matome rinkoje potencialą, padėsiantį atgaivinti stotis. Sieksime, kad šis potencialas būtų efektyviai panaudotas“, – pranešime sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Artimiausiu metu bus sukurta maitinimo tinklo stotyse ir traukiniuose koncepcija. Bendrovė teigia jau atlikusi tyrimą apie keleivių pageidaujamas papildomas paslaugas. „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos vadovas Linas Baužys sakė, jog be maisto prekybos taškų, sėliau stotyse galėtų kurtis ir kiti prekių ar paslaugų verslai.

Sausį bendrovė teigė, kad maisto prekyba stotyse ketina užsiimti pati. Viešojoje erdvėje po to kilo pasipiktinimas, esą ši veikla turi būti palikta privačiam verslui, o ne valstybės valdomai įmonei.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas BNS sakė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ neturėtų užsiimti mažmenine prekyba. Anot jo, tai blogas precedentas, kai įmonė koncentruojasi ne į pagrindinę, o į šalutines veiklas. Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigė, kad matant tokių parduotuvėlių poreikį būtų tikslingiau nuomoti patalpas privačiam verslui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Skatinkit privatų verslą - sukurkit prekinį ženklą ir pardavinėkit frančizes; dar vieno privataus monopolisto - NEREIKIA.

Nu labas.

Sugalvojo gerą dalyką ir tik šast - verslas čia. Baisus Lietuvos prekybininkų kartelio noras išvengti žemesnių kainų konkurencijos?Noriu priminti, kad LR Konstitucijos pradiniame varijante sukurtame prieš 35 metus Sąjūdžio Žmonių, nuosavybė ir verslas buvo numatyta 3 rūšių: privatus, valstybinis ir mišrus. KODĖL DINGO APIBRĖŽIMAS ,,VALSTYBINĖ"?

O kas kele bangas

Ar kas nors aiskinosi turbut lidlo iki norfos maximos rimi atstovai jug kams jiems dar vienas konkurentas o gelezinkelio atstovai matau pasidave GEDA pasiduoti prekybos centru luomui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS