Lietuvos paštas kelia darbuotojams atlyginimus | kl.lt

LIETUVOS PAŠTAS KELIA DARBUOTOJAMS ATLYGINIMUS

  • 0

Nuo šių metų rugpjūčio 1 d. Lietuvos paštas didina atlyginimus mažiausiai uždirbantiems bendrovės darbuotojams. Iš viso atlyginimas bus padidintas 4362 bendrovės darbuotojams. Darbo užmokesčio kėlimas bendrovei papildomai kainuos apie 1,8 mln. Eur per metus.

Ši iniciatyva priimta atsižvelgiant į bendrovės Kolektyvinėje sutartyje įtvirtintą Atlygio politiką. Ją palaiko ir pokyčiams pritaria Lietuvos pašto darbuotojų bei Lietuvos ryšių darbuotojų profesinės sąjungos.

„Apie 58 proc. Lietuvos pašto sąnaudų sudaro atlyginimo išmokos darbuotojams. Naujasis pokytis darbuotojų atlyginimuose šiai dienai nėra toks didelis, kokio norėtume. Visgi, tai jau yra pokytis. Esame pasiryžę laipsniškai gerinti Lietuvos pašto darbuotojų darbo sąlygas, skirti dar daugiau dėmesio ir investicijų, kad pagerintume kasdienio darbo kokybę ir pasitenkinimą juo“, – sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Pasak A. Sungailienės, Lietuvos paštas turi tapti vieta, kur kiekvienas darbuotojas jaučia, kad jo atliekamas darbas yra reikalingas, vertinamas ir tinkamai atlyginamas.

„Atlyginimų kėlimas darbuotojams yra šių metų veiklos prioritetas. Tačiau bendrovėje yra ir daugiau aktualių ir skubių sprendimų reikalaujančių uždavinių, tarkime – nekilnojamasis turtas, transportas. Dėl šių priežasčių sąnaudos, susijusios su darbuotojų atlyginimais, yra tokios, kokias šiuo metu galime patirti. Tuo pačiu manau, kad į priekį verčiau eiti mažais, bet užtikrintais žingsniais“, – sako bendrovės vadovė.

Lietuvos pašte iš viso dirba 5516 darbuotojų. Didžiausia dalis darbuojasi Tinklo padalinyje (stacionarūs paštai, laiškininkai ir pan.). Vidutinis pašto darbuotojų atlyginimas šiuo metu siekia 553 Eur. 49 proc. darbuotojų dirba ne pilnu etatu. To priežastys – mažėjantis klientų srautas į fizinius tinklo taškus kaimiškose vietovėse ir mažuose šalies miesteliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS