LRT nutraukė pastatų atnaujinimo konkursą | kl.lt

LRT NUTRAUKĖ PASTATŲ ATNAUJINIMO KONKURSĄ

  • 0

Lietuvos radijas ir televizija (LRT) nutraukė pastatų atnaujinimo konkursą.

25 mln. eurų vertės trijų LRT pastatų Vilniaus Konarskio gatvėje rekonstrukcijos konkursas buvo sustabdytas jau anksčiau, po Viešųjų pirkimų tarnybos pastabų.

„Ketiname suformuoti viso LRT nekilnojamo turto vystymo strategiją, įvertindami, kokių žingsnių ir kada imamės. Tokią studiją-analizę planuojame pasidaryti iki 2019 m. sausio“, – BNS sakė LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė.

LRT iš viso valdo 22 NT objektus šešiuose Lietuvos miestuose, 16 iš jų yra Vilniuje. LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas Tomas Rytel anksčiau BNS yra sakęs, kad bus siekiama peržiūrėti, kaip turtas turėtų būti naudojamas 10-15 metų perspektyvoje – po šio įvertinimo ir bus sprendžiama, ką daryti su pastatais Konarskio gatvėje.

Viešųjų pirkimų tarnyba  pernai nustatė gana daug pažeidimų, susijusių su planuota trijų pastatų rekonstrukcija. Šiemet kovą Seime tarnybos vadovė Diana Vilytė kėlė prielaidą, kad kvalifikaciniai reikalavimai buvo pritaikyti vienam tiekėjui, LRT įpareigotas juos ištaisyti.

LRT atstovai gegužės pabaigoje užsiminė ir apie planuoja technologinį nacionalinio transliuotojo auditą, siekiant įvertinti, ar šių dienų poreikius atitinka visa turima televizijos, radijo ir interneto įranga.

Permainų imtasi pasikeitus LRT vadovybei, daliai administracijos: balandžio pradžioje antrą kadenciją LRT vadovo poste baigė Audrius Siaurusevičius, jį generalinio direktoriaus pareigose pakeitė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Gairės: LRT, LRT pastatai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS