Mineralinio vandens „Tichė“ gamintojai – 4,5 tūkst. eurų bauda | kl.lt

MINERALINIO VANDENS „TICHĖ“ GAMINTOJAI – 4,5 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 1

Mineralinio vandens „Tichė“ gamintoja bendrovė „Baltijos mineralinių vandenų kompanija“ už klaidinančią reklamą nubausta beveik 4,5 tūkst. eurų bauda.

Baudą įmonei skyrusi Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) pranešė, kad reklamuodama mineralinį vandenį bendrovė klaidino vartotojus, nurodydama gydomąsias produkto savybes.

Tyrimą tarnyba pradėjo gavusi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pažeidimo protokolą, kuriame nurodoma, kad bendrovė savo interneto svetainėje, naujienų portale delfi.lt, Santaros klinikų Vaikų ligoninėje demonstraciniame plakate ir platinamame lankstinuke skleidė mineralinio vandens ,,Tichė“ reklamą, vartodama draudžiamus teiginius apie žmogaus ligų gydymo ir profilaktines savybes.

Tarp minėtų teiginių buvo: „Ličio klinikinis vartojimas yra nukreiptas prieš bipolinį sutrikimą ir naudojamas savižudybių prevencijai“; „Rusijos daktarų patvirtintas kaip gydomasis – stalo mineralinis vanduo, rekomenduojamas vartoti kaip gydomasis, esant šiems susirgimams: virškinimo organų ligos; virškinimo organų sutrikimai po skubios intervencijos; endokrininės sistemos ligos, maitinimosi sutrikimai ir sutrikusių medžiagų apykaita; šlapimo ir lyties organų ligos“; „Šarminiai mineralai padeda organizmui pašalinti šlakus, o deguonis mažina vėžio ir kitų ligų riziką, nes vėžinės ląstelės nemėgsta deguonies prisodrintos aplinkos“.

„Baltijos mineralinių vandenų kompanija“ reklamoje skelbta informacija galėjo padaryti poveikį vartotojų ekonominiam elgesiui – paskatinti juos įsigyti reklamuojamą mineralinį vandenį tikintis, kad jis turės nurodytų gydomųjų savybių, kurių iš tikrųjų neturi“, – teigiama VVTAT pranešime spaudai.

Teigiama, kad tyrimo metu bendrovė minėtus reklamos teiginius pašalino.

Tarnybos nutarimas per mėnesį gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

„Baltijos mineralinių vandenų kompanija“ priklauso vienos didžiausių pieno perdirbimo įmonių „Žemaitijos pienas“ pagrindiniam akcininkui Algirdui Pažemeckui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Juokinga bauda ! Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nepakankamai principingai atlieka savo veiklą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS