Ministerija netrukus žada sprendimą dėl naujo Registrų centro vadovo | kl.lt

MINISTERIJA NETRUKUS ŽADA SPRENDIMĄ DĖL NAUJO REGISTRŲ CENTRO VADOVO

  • 0

Seimo Antikorupcijos komisijai antradienį paskelbus išvadas dėl elektroninės sveikatos sistemos kūrimo, Susisiekimo ministerija artimiausiu metu priims sprendimą dėl kandidato į Registrų centro vadovo postą Arvydo Bagdonavičiaus. Pirmiausia norima apibendrinti komisijos duomenis dėl jo reputacijos.

„Korupcijos prevencijos įstatymas reikalauja, kad į pareigas skiriamas vadovas būtų nepriekaištingos reputacijos. Seimo Antikorupcijos konstatavo, kad Registrų centre dėl e. sveikatos trūkumų atsakomybė tenka ir A.Bagdonavičiui. Komisija taip pat išaiškino aplinkybes, kurias turi ištirti teisėsauga dėl galimo centro atstovų piktnaudžiavimo“, - BNS pranešė ministerija.

Pasak jos, Teisingumo ministerijos pradėtas vadovo konkursas procedūriškai privalo būti užbaigtas.

Registrų centro direktoriaus pavaduotojas A. Bagdonavičius buvo atsakingas už e. sveikatos projektą. Šiemet skelbtame centro vadovo konkurse jis liko antras, tačiau jį laimėjusiam advokatui Gintautui Bartkui atsisakius pareigų, jis tapo pretendentu į vadovus. Vis dėlto laukiant Antikorupcijos komisijos išvadų, į jas kol kas nepaskirtas.

Susisiekimo ministerija inicijavo e. sveikatos sistemos kūrimo patikrinimą – jo metu norima nustatyti atsakingus asmenis dėl tokios padėties ir galimo valstybės lėšų iššvaistymo.

Antikorupcijos komisija nutarė, kad visi trys 2000-aisiais sumanytos e. sveikatos sistemos projekto etapai buvo įgyvendinti netinkamai – sistema iki šiol nepasiekė tikslų ir neteikia kokybiškų paslaugų. Projektą pastaraisiais metais įgyvendina Registrų centras, kurio valdymas neseniai perduotas Susisiekimo ministerijai.

Pasak komisijos vadovo Vitalijaus Gailiaus, buvę Sveikatos ministerijos pareigūnai, pradedant „darbiečių“ deleguotu ministru Žilvinu Padaiga (2004-2006 metais), sukūrė tokią sistemą, kuri galbūt leido pelnytis tiems patiems asmenims.

Europos Sąjungos remiamas e. sveikatos projektas įgyvendinamas nuo 2005 metų, investicijos į jį siekė 40 mln. eurų, iš jų 30,8 mln. eurų - ES parama (2007–2013 metais, 2014–2020 metais jai skirta dar 28,25 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS