Paskirtas naujas „Danpower Baltic“ vadovas | kl.lt

PASKIRTAS NAUJAS „DANPOWER BALTIC“ VADOVAS

  • 0

Atsinaujinančios energetikos kompanijos „Danpower Baltic“ generaline direktore paskirta Aušra Ignotaitė, iki šiol vadovavusi vienam iš bendrovės departamentų.

Ligšiolinis įmonės vadovas Artūras Kliukevičius toliau dirbs bendrovės konsultantu.

Pasak „Danpower Baltic“ valdybos pirmininko Burkhardo Fogelio (Burkhard Vogel), vadovybės atnaujinimas susijęs su nauju etapu kompanijos istorijoje. Taikiai užbaigus teisinius ginčus dėl valstybės įsipareigojimų investuotojams, šiuo metu kartu su Lietuvos verslo partneriais ruošiama tolimesnės veiklos strategija.

„Ilgalaikė mūsų veiklos strategija priklausys nuo aiškios ir tvarios Lietuvos atsinaujinančios energetikos strategijos bei realių valdžios žingsnių, pagaliau sudarant vienodas konkurencines sąlygas visiems investuotojams, visiems rinkos dalyviams“, – pranešime žiniasklaidai sako B. Fogelis.

Anot jo, „Danpower“ yra sukaupusi daug patirties įgyvendinant didelio masto žaliosios energetikos projektus Vokietijoje ir galėtų ją toliau sėkmingai pritaikyti Lietuvoje.

Iki šiol kompanija Lietuvoje yra investavusi beveik 100 mln. eurų, jai priklauso šešios biokuro ir viena kogeneracinė jėgainė.

„Danpower Baltic“ yra didžiausia nepriklausoma šilumos gamintoja Lietuvoje, kuri 2017 m. pagamino 14 proc. Lietuvai reikalingos šilumos energijos.

Kainų komisijos duomenimis, 2017 m. visų nepriklausomų gamintojų veikla šilumos vartotojams leido sutaupyti daugiau nei 12 mln. eurų. Iš jų – net 7 mln. eurų Kaune.

„Danpower Baltic“ šilumos gamybai naudoja biokurą, o tai leidžia sumažinti CO2 taršos bei dujų importo apimtis. Skaičiuojama, kad dėl to kasmet užsienio tiekėjams už dujas nereikia sumokėti apie 20 mln. eurų.

A. Ignotaitė nuo 2011 m. vadovavo bendrovės departamentui, vykdžiusiam biokuro įsigijimus, prieš tai investicijų valdymo bendrovėje „Žabolis ir partneriai“ vystė įvairius investicinius projektus.

Atsinaujinančios energetikos bendrovę „Danpower Baltic“ valdo Vokietijos Hanoverio savivaldybės įmonei „Enercity“ priklausanti kompanija „Danpower“ kartu su Lietuvos partneriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS