Paskirti nepriklausomi „Klaipėdos naftos“ Audito komiteto nariai | kl.lt

PASKIRTI NEPRIKLAUSOMI „KLAIPĖDOS NAFTOS“ AUDITO KOMITETO NARIAI

  • 2

Naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) operatorės AB „Klaipėdos naftos“ (KN) nepriklausomų Audito komiteto narių pareigas pradeda eiti Laura Garbenčiūtė-Bakienė ir Andrius Varanavičius, KN stebėtojų tarybos narys. „Klaipėdos naftos“ audito komitetas veikia kaip patariamasis bendrovės stebėtojų tarybos organas vidaus kontrolės ir veiklos rizikų valdymo srityse.

Pagrindinis Audito komiteto uždavinys - didinti stebėtojų tarybos darbo bendrovės finansų priežiūros srityje efektyvumą, padėti užtikrinti, kad sprendimai būtų priimami nešališkai ir juos tinkamai apsvarsčius, teigiama „Klaipėdos naftos“ pranešime. Audito komitetas prižiūri bendrovės finansinių ataskaitų rengimą ir auditų atlikimą, užtikrina, kad bendrovė laikytųsi auditorių ir audito įmonių nepriklausomumo bei objektyvumo principų, prižiūri bendrovės vidaus kontrolės, rizikos valdymo ir vidaus audito sistemas, taip pat veiklos procesų efektyvumą.

L. Garbenčiūtė-Bakienė turi Tarptautinio vidaus audito instituto Vidaus audito lyderystės sertifikatą, priklauso Kalifornijos atestuotų apskaitininkų asociacijai, Atestuotų diplomuotų apskaitininkų asociacijai (ACCA; D. Britanija). Šiuo metu L. Garbenčiūtė-Bakienė yra bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ stebėtojų tarybos narė, taip pat VĮ Ignalinos atominė elektrinė Audito ir rizikų komiteto pirmininkė. Jos profesinė patirtis apima strateginį planavimą, įmonės veiklos efektyvumo vertinimą rizikų valdymo ir vidaus kontrolės srityse, darbą su vidaus ir išorės auditoriais bei rekomendacijas vadovybei.

A. Varanavičius nuo 2001 m. dirbo tarptautinėje „GlaxoSmithKline“ grupėje, pastaruosius penkerius metus ėjo Vokietijos „GlaxoSmithKline Gmbh & Co.“ finansų direktoriaus pareigas. A. Varanavičiaus profesinė patirtis apima veiklą vidaus kontrolės, apskaitos, biudžeto valdymo, audito ir rizikų valdymo srityse, taip pat kompetenciją dėl bendrovių atitikties Sarbaneso-Oxley akto (SOX) reikalavimams, finansų valdymą pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus (IFRS).

Audito komiteto nariai skiriami iki veikiančios bendrovės stebėtojų tarybos kadencijos pabaigos. Šiuo metu veikianti stebėtojų taryba buvo paskirta 2018 m. balandžio 27 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Centas

Kazkieno paskirti, bet nepriklausomi ! Kas paskyre nuo to ir priklauso. Ir nelaikyk musu runkeliais, debile- skiriejau !

nepriklausomi

Nuo ko?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS