Pirkėjus klaidinusiai „Benu vaistinei“ skirta bauda | kl.lt

PIRKĖJUS KLAIDINUSIAI „BENU VAISTINEI“ SKIRTA BAUDA

  • 1

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą bendrovei „Benu vaistinė Lietuva“ skyrė 1000 eurų baudą.

Tarnyba tyrimą pradėjo gavusi vartotojo prašymą, kuriame informuojama, kad vaistinės reklaminiame leidinyje buvo skleidžiama informacija, jog „Bioderma“ kosmetikai taikoma 25 proc. nuolaida, tačiau vartotojui atvykus į „Benu“ vaistinę ir įsigijus kremą „Bioderma Atoderm Intensive Baume 500 ml“ minėta nuolaida pritaikyta nebuvo. Papildoma informacija, kad akcija netaikoma tam tikroms šio gamintojo prekėms, vartotojams taip pat nebuvo pateikta.

Aiškindama savo poziciją „Benu vaistinė Lietuva“ nurodė, kad kremas „Bioderma Atoderm Intensive Baume 500 ml“ nėra parduodamas nuolat, tokio kiekio produktas yra išskirtinis ir vartotojams siūlomas tik keletą kartų per metus, su ypatinga, jau iš anksto sumažinta kaina. Tokio išskirtinio pasiūlymo privalumas yra tas, kad perkant didesnę pakuotę, kuri siūloma tik ribotą laiką, vartotojai gali beveik dvigubai sutaupyti, lyginant su įprastos talpos kremo pakuotės kaina. Atsižvelgiant į tai, kad ši prekė vaistinėse yra parduodama už ypatingą kainą, papildomos nuolaidos jai netaikomos.

VVTAT pažymi, kad produkto kaina turi vieną iš svariausių arba net lemiamą įtaką tam tikram vartotojo apsisprendimui dėl sandorio. Vartotojai, atsižvelgdami į komercinės veiklos subjekto skleidžiamą informaciją apie prekės kainą ir įsigydami prekes, neturi pagrindo abejoti skleidžiama informacija ir imtis priemonių pateikiamai informacijai patikrinti, įsitikinant, jog nurodoma informacija nėra klaidinanti.

Tarnybos komisija konstatavo, kad „Benu vaistinė Lietuva“ skleisdama klaidinančią informaciją apie parduodamiems kosmetikos produktams taikomas nuolaidas iškreipė vartotojų ekonominį elgesį siūlomų produktų atžvilgiu, paskatindama vartotojus priimti sprendimą dėl sandorio, kurio vartotojai kitomis aplinkybėmis nebūtų priėmę. Už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimą bendrovei skirta 1000 eurų bauda.

Tarnybos komisijos nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo įteikimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nu

tiesiog tragiškai baisi bauda vaistinei. Turbūt bankrotas bus :P

SUSIJUSIOS NAUJIENOS