Saugos įmonės dėl pokyčių rinkoje įžvelgia ir rizikų, ir galimybių | kl.lt

SAUGOS ĮMONĖS DĖL POKYČIŲ RINKOJE ĮŽVELGIA IR RIZIKŲ, IR GALIMYBIŲ

  • 0

Saugos įmonių vadovai teigia, kad kitąmet atsirasianti galimybė fiziniams asmenims užsiimti apsaugos veikla padidins konkurencinį spaudimą šių paslaugų rinkoje, tačiau gali sukurti ir naujų galimybių dabartiniams rinkos žaidėjams, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Fizinio asmens pajėgumai riboti, todėl apsaugininkų konkurenciją pajus daugiausia smulkios saugos firmos, regionų įmonės. Stambioms saugos firmoms apsaugininkai nebus konkurentai“, – teigia saugos paslaugų bendrovės „Grifs AG“ direktorius ir valdybos pirmininkas Vytautas Kregždė.

Saugos paslaugas teikiančios bendrovės „G4S Lietuva“ generalinis direktorius Saulius Vincentas Tulevičius teigia dėl naujovės nematantis pavojaus saugos bendrovėms ir daro prielaidą, kad joms gali atsiverti galimybių supaprastinti įmonės veiklą ir sumažinti kaštus – neturėti savo apsaugos darbuotojų, o pasirašinėti sutartis su apsaugininkais.

Šių metų vasarą priimti ir 2018 metų lapkritį įsigaliosiantys įstatymo pakeitimai galimybę teikti asmens ir turto apsaugos paslaugas atvers ir fiziniams asmenims. Šiuo metu asmuo gali užsiimti apsauga tik būdamas saugos firmos darbuotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS