„Swedbank“ sudarė galimybę būsto paskolų sutartis pasirašyti internetu | kl.lt

„SWEDBANK“ SUDARĖ GALIMYBĘ BŪSTO PASKOLŲ SUTARTIS PASIRAŠYTI INTERNETU

„Swedbank“ sudarė galimybę būsto paskolos sutartis pasirašyti nuotoliniu būdu. Besiskolinantys būstui sutartis jau gali pasirašyti interneto banke, naudodamiesi mobiliuoju elektroniniu parašu ir el. tapatybės kortele, praneša bankas, žengęs dar vieną žingsnį siekdamas daugiau patogumo būsto pirkėjams. Iki šiol būsto sutarties pasirašymui reikėdavo fiziškai atvykti į banko klientų aptarnavimo padalinį.

„Būsto paskolų sutarčių pasirašymas internetu buvo ilgai klientų lauktas sprendimas. Nuo šiol kiekvienas mūsų klientas būsto paskolą gali gauti praktiškai neiškėlęs kojos iš namų. Tikimės, kad per artimiausius metus pasirašyti būsto paskolos sutartį internetu taps taip pat įprasta kaip ir, pavyzdžiui, internetu pateikti būsto paskolos paraišką ar konsultuotis dėl būsto paskolos suteikimo sąlygų“, - sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavelas Ladziato.

P. Ladziato pastebi, kad būsto pirkėjų elgsena keičiasi itin sparčiai. Per pastaruosius metus didesnė dalis klientų paraiškas dėl būsto paskolos užpildė internetu, o ne atvykę į banko padalinį. Remiantis naujausiais duomenimis, galimybe internetu pateikti paraišką dėl būsto paskolos naudojasi 2 iš 3 banko klientų. Tuo metu dėl būsto paskolos išdavimo sąlygų nuotoliniu būdu konsultuojasi apie 90 proc. banko klientų.

„Matome aiškią tendenciją, kad vis didesnė būsto pirkėjų dalis taupo savo laiką ir aktyviai naudojasi elektroniniais kanalais visuose būsto įsigijimo proceso etapuose. Jei 2017 m. pabaigoje internetu paraiškas dėl būsto paskolos pateikdavo maždaug trečdalis klientų, per pastaruosius metus jų skaičius išaugo du kartus ir 2018 m. pabaigoje sudarė apie 65 procentus“, - sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas.

„Swedbank“ duomenys rodo, kad šalies gyventojai būsto įsigijimui dažniausiai skiria iki 6 mėnesių laiko. Vis didesnę dalį su būsto įsigijimu susijusių reikalų tvarkydami internetu, pirkėjai gali daugiau laiko skirti savo svajonių būsto paieškoms ir greičiau pradėti rūpintis jo įrengimu. Šiuo metu daugelyje pagrindinių būsto įsigijimo etapų galima pasinaudoti elektroniniais kanalais ir reikiamus dokumentus užpildyti ar gauti internetu.

„Be būsto paraiškos pateikimo ir būsto paskolos sutarties pasirašymo, internetu klientai taip pat gali įregistruoti nuosavybės teisę į įgytą turtą, gauti pažymą hipotekos sutarčiai sudaryti, gauti teismo leidimą įkeisti būstą, tai aktualu turintiems nepilnamečių vaikų šeimoje. Internetu taip pat galima apdrausti įkeičiamą turtą, gauti paskolą ir patvirtinti atsiskaitymo faktą pagal būsto pirkimo-pardavimo sutartį. Be to, vėliau klientai naudodamiesi interneto banku gali keisti turimos būsto finansavimo sutarties sąlygas“, - „Swedbank“ pranešime cituojamas P. Ladziato.

Šiuo metu realus būsto pirkėjo dalyvavimas reikalingas atliekant tik du būsto įsigijimo žingsnius - pasirašant būsto pirkimo-pardavimo sutartį ir pas notarą patvirtinant hipotekos sutartį bei ją užregistruojant hipotekos registre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS