V. Pranckietis apie „Agrokoncerną“: aš netęsiu pokalbio šia tema | kl.lt

V. PRANCKIETIS APIE „AGROKONCERNĄ“: AŠ NETĘSIU POKALBIO ŠIA TEMA

Seimo Pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis nekomentuoja galimų partijos lyderio Ramūno Karbauskio „Agrokoncerno“ ir Kremliui artimo oligarcho ryšių. Parlamento vadovas trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje apie tai paklaustas pyktelėjo ir apskritai atsisakė kalbėti šia tema.

„Ar jūs tikrai norite su manimi kalbėti apie „Agrokoncerną“? Aš neturiu teisės kalbėti apie „Agrokoncerną“, aš neturiu teisės, neturiu įgaliojimo, aš nežinau jų veiklų. (...) Aš gal netęsiu pokalbio apie tai“, - trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje sakė V. Pranckietis.

„Agrokoncernui“ trąšas parduoda Rusijos įmonė „Acron“, kurios savininkas Viačeslavas Mošė Kantoras įtrauktas į JAV paskelbtą Kremliaus sąrašą. V. Pranckietis teigia, kad įmonė turi įvertinti bendradarbiavimą su „Acron“, bet plačiau nekomentavo.

„Kiekviena įmonė turi įsivertinti iš naujo, su kuo jos bendradarbiauja, ir šiuo atveju jūsų minimos įmonės turi įsivertinti, kaip tai atrodo politiniu lygiu“, - teigė Seimo Pirmininkas.

Jo nuomone, nereikėtų „Agrokoncerno“ tapatinti su „valstiečių“ partija, o bendradarbiavimas su „Acron“ yra komercinis, ne politinis.

„Tai yra verslas ir mes neturime kištis į komercinius verslus. Tapatinti partiją su kažkokiu tai verslu, būtų turbūt negražu“, - teigė V. Pranckietis.

„Jūs jau nuteisėte, sakote, kad tai - akivaizdu. Tai yra komercinis projektas, mes turime komercinių projektų su Rusija už 7 mlrd. eurų. Tai turėtume visas įmones žiūrėti ir žiūrėti, kokia įtaka bus to sąrašo, kaip jis veiks, nevienareikšmiškai jis vertinamas ir Jungtinėse Valstijose. Ir tas paskelbimas toks, kaip yra, mes sąrašą žinome, galime atkreipti dėmesį, bet tai yra labai nauja“, - pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

:DDDDD

konservos "moki - veži" parduotuvėse prekiaujama tais Acron gaminiais, tepalais, alyvomis ir daug kuo, o Gazprom per Dujotekaną net 10 metų pinigais rėmė konservų partiją

dangus

kas gali carui pasakyt negera zodi tas bus nubaustas be pasigailejimo

kaunietis

Zino gerai, kas jam pinigus moka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS