Valdybose daugėja nepriklausomų narių | kl.lt

VALDYBOSE DAUGĖJA NEPRIKLAUSOMŲ NARIŲ

Uostamiesčio savivaldybei priklausančių įmonių valdybose auga nepriklausomų narių skaičius. Pastebima, kad tokie pokyčiai suteikia teigiamų rezultatų ir pačioms bendruomenėms, ir klientams.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas trečiadienį susitiko su įmonės „Fortum Klaipėda“ direktoriumi Tomu Eikinu. Pasak vicemero, tai žmogus trijuose asmenyse.

„Pirmiausia su juo susitikau kaip naujai išrinktu bendrovės „Klaipėdos vanduo“ nepriklausomu valdybos nariu. Tarp stambiųjų mums priklausančių įmonių toks atvejis – pirmas. Buvo įdomu sužinoti, kokie jo įspūdžiai“, – sakė vicemeras.

A.Šulcas taip pat atkreipė dėmesį, kad įmonė „Fortum Klaipėda“ yra itin svarbi miestui. Kalbėta apie šios bendrovės veiklą.

Susitikimo metu aptartos ir įmonės „Klaipėdos energija“ perspektyvos. T.Eikinas taip pat yra šios bendrovės valdybos narys – atstovauja mažesniajam akcininkui „Fortum Klaipėda“.

„Visos šios bendrovės yra susijusios per energetinius, aplinkosauginius projektus. Tad susitikimo metu aptarta daug klausimų“, – teigė vicemeras.

A.Šulcas džiaugėsi, kad įmonė „Klaipėdos vanduo“ T.Eikinui paliko gerą įspūdį. Ypač visas jo techninis ūkis, modernumas. Pozityviai jis įvertino ir bendrovės personalą.

„Malonu girdėti tokius žodžius iš kompetentingo, nepriklausomo žmogaus“, – tvirtino vicemeras.

Kalbėta ir apie įmonių „Klaipėdos vanduo“, „Klaipėdos energija“, „Fortum Klaipėda“ sinergiją, panaudojant džiovintą dumblą.

Miesto taryba yra patvirtinusi tvarką, pagal kurią įmonių, priklausančių savivaldybei, valdybose turi būti po trečdalį savivaldybės administracijos, pačios bendrovės ir nepriklausomų atstovų.

„Sutarėme, kad tokios valdybos bus suformuotos ne revoliucijos, o evoliucijos būdu. Sieną rekonstruojame, kai pradeda klibėti viena plyta, o ne viską braukiame ir darome iš naujo iškart. Kai kažkas pasitraukia, ateina naujas valdybos narys“, – tikino pavaduotojas.

A.Šulco nuomone, nepriklausomi valdybos nariai yra naudingi tiek įmonėms, tiek miesto gyventojams. Jie turi savo požiūrį, kaip pagerinti bendrovių veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aksioma

Su tomis stebėtojų tarybomis ne koks vaizdelis:ponai imituoja, kad jos turi reikšmę ir atstovauja viešam interesui.Cirkininkai žaidžia demokratiją ir visai nesivargina kažką tikro nudirbti, pasipriešinti peslių diktatui ar neleisti xitrasikniams savivaliauti.Iš tikrųjų šios tarybos ir yra tik stebėtojų tarybos.T.y.sėdime, stebime ir nieko daugiau.

Anonimas

Kol tokios "valdybos" egzistuoja tol ir Klaipeda smirskiu krastas tampa, skesta smirdancio sudo ir puvancios maitenos kvapo padavimo pompa i zmoniu ortakius. Klaipedos vanduo ir branda.lt yra didziausia smarve sukelianti bomba ir man yra geda kad 2017m tai yra tik didejanti problema. Korupcijos ir smarves koalicija, nieko daugiau. Ir niekas nepasikeis, nes jau daug metu jei kas keicias tai tik i bloga

Anonimas

oho trijų monopolijų valdybos narys (žodžiu pilkasis kardinolas) nieko gero iš negalima tikėtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS