Autobusų keleiviams saugumas dar mažai rūpi | kl.lt

AUTOBUSŲ KELEIVIAMS SAUGUMAS DAR MAŽAI RŪPI

  • 2

Viešojoje erdvėje pradėjus vis daugiau kalbėti apie saugų keliavimą tarpmiestiniais autobusais ir poreikį segtis saugos diržus, vežėjai surengė apklausą, kurios metu paaiškėjo, kad pusė keleivių nežinojo apie būtinybę segtis saugos diržus.

Apklausos metu buvo siekiama sužinoti, kiek keleiviai žino apie saugų keliavimą, kokios priežastys lemia tai, kad jie nesisega saugos diržų kelionės metu. Rezultatais dalijasi vežėjos "Kautra" atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Apklausos metu buvo apklausti skirtingų šalies autobusų vežėjų keleiviai. Iš viso buvo apklausti 792 vartotojai, pirkę ar ieškoję autobusų bilietų internetu. Net 68 proc. dalyvavusiųjų apklausoje minėjo, kad nesisega saugos diržų kelionės metu.

"Iš apklausos matome, kad tai yra kompleksinis klausimas. Keleiviai nežino apie būtinybę segtis diržus, ne visų vežėjų autobusuose yra diržai, o dalis keleivių dar nesupranta poreikio keliauti saugiai. Tam rudens pradžioje darėme akciją, kai administracijos darbuotojai lipo į autobusus ir priminė keleiviams apie saugos diržų svarbą. Lipo ir direktoriai, ir vadybininkai, ir stočių vadovai. Tai buvo ir pagalba vairuotojams, ir priminimas, kad jie taip pat atkreiptų keleivių dėmesį į šią temą. Buvo puiki proga išeiti iš kabinetų ir pabendrauti su keleiviais", – pasakojo vežėjų atstovas.

Didžioji dalis apklaustųjų (30 proc.), paklausus, kodėl nesisega saugos diržų, atsakė, kad jų autobusuose tiesiog nėra.

Pagal apklausos duomenis, beveik pusė (48 proc.) apklaustųjų nežinojo apie būtinybę segtis saugos diržus kelionės tarpmiestiniu autobusu metu. Pasak vežėjų atstovo, šiuo metu daug dirbama informuojant keleivius apie saugos diržų svarbą.

Lietuvos Kelių eismo taisyklės (KET) reglamentuoja, kad saugos diržus privalu segėti ne tik automobiliuose, bet ir autobusuose. Tačiau, kaip rodo atlikta policijos patikra, keleiviai yra neapdairūs, kol jų neįspėja pareigūnai.

"Dažnai keleiviai teigia, kad pamiršo užsisegti saugos diržą, nepagalvojo, kad tai privaloma ir autobuse. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai keleivių pasiaiškinimai kelia šypsenas pareigūnams – esą saugos diržas pernelyg veržia, todėl jo segėjimas kelia diskomfortą", – teigė Marija Kazanovič, Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zenonas

Mentas yra mentas. Šlykštynė.

Petka

Labiausiai rūpi Kauno valdžiai parvažiavimo kainos didinimas.Kaune brangiausias viešasis transportas Lietuvoje ir ne tikLietuvoje.Matijošaitis tik atėjęs į valdžią jau net du kart brangino važiavimo kainą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS