Kas tapo geriausiu šalies vairuotoju? | kl.lt

KAS TAPO GERIAUSIU ŠALIES VAIRUOTOJU?

Savaitgalį Šiaulių darbo rinkos mokymo centre buvo baigtos geriausio Lietuvos vairuotojo paieškos. Įveikęs daugiau kaip 200 į atrankas trijuose šalies miestuose atvykusius dalyvius, juo tapo Dominykas Danys.

Nebuvo lengva

Vaikinui šis titulas nebe pirmas. Geriausiu vairuotoju jis buvo pripažintas ir 2014-aisiais, tačiau vieną kartą iškovotas titulas azarto nenuslopino.

Tokių kaip D.Danys šiame konkurse ne vienas, tad šiemet renginio senbuviams buvo pasunkintos ir dalyvavimo sąlygos – dar net neišvažiavę į trasą, jie savo kraityje turėjo baudos sekundžių.

Tiesa, Dominykas juokauja, kad net tuo atveju, jei būtų buvę pridėta ir 30 sekundžių baudos, tai nebūtų labai pakeitę rezultato ir jis būtų užėmęs pirmą poziciją atrankiniame etape.

Tokius gerus vaikino rezultatus valdant automobilį sudėtingesnėmis sąlygomis lemia tai, kad jis jau ne vienus metus vairavimo įgūdžius tobulina slalomo trasose ir yra ne vieno automobilininkams skirto renginio dalyvis. Vien geriausio vairuotojo konkurse dalyvauja devintus metus.

Jis ir pats pripažįsta, kad į konkursą atsineštas sukauptos patirties bagažas buvo viena iš sėkmingo pasirodymo priežasčių. Visgi pašnekovas pripažįsta, kad finale tekusios vairavimo užduotys nebuvo lengvos.

"Teko automobilį lygiagrečiai linijai pastatyti slidžioje nuokalnėje, taip pat ant slidaus paviršiaus atlikti ir kitus manevrus – tai nėra lengva užduotis, tačiau šįkart, matyt, šypsojosi ir sėkmė", – pasakoja antrą kartą geriausiu Lietuvos vairuotoju tapęs pašnekovas.

Sudėtingiausia užduotis

Tiesa, viena užduotis ir patyrusiam konkurso dalyviui buvo sunkiau įkandama – važiavimas visureigiu specialiai parengtu bekelės maršrutu. "Konkurso dieną iš dangaus prapliupo liūtis, tad organizatorių parengta bekelės trasa pasidarė sunkiau įveikiama, o aš visai neturėjo važiavimo bekele patirties, tad čia tikriausiai man ir buvo sunkiausia konkurso vieta, tačiau pravažiavęs nustebau, kad mano rezultatas nebuvo pats blogiausias", – šypsojosi vaikinas.

Paklaustas, ką jam pačiam reiškia toks įvertinimas, D.Danys sakė, kad tai įpareigojimas ir atsakomybė, kurią tenka vežiotis su savimi, nors tai ir nėra išskirtinis titulas. "Visi kasdien turime būti geriausi vairuotojai – stengtis laikytis Kelių eismo taisyklių, vengti sukelti avarines situacijas ir galiausiai būti tiesiog kultūringi vairuotojai, o pelnytas geriausio Lietuvos vairuotojo vardas įpareigoja dar labiau. Lenktynininkai laikomi saugaus eismo ambasadoriai, tad ir šio konkurso nugalėtojai ir dalyviai tampa iš dalies tokie pat", – mintimis dalijosi pašnekovas.

Nežada nurimti

Geriausio Lietuvos vairuotojo titulas D.Daniui priklausys metus, iki tol, kol vėl bus išrinktas naujas geriausias Lietuvos vairuotojas. Vaikinas tvirtina dar nenusprendęs, ar kitąmet bandys dalyvauti šiame konkurse, tačiau kartu priduria, kad praėjusiais metas tokį pat titulą pelnęs Kęstutis Taškūnas jį iškovojo trečiąjį kartą, tad visai tikėtina, kad dar kartą laimę bandys ir D.Danys.

Geriausios Lietuvos vairuotojos titulą iškovojo Solveiga Dambrauskaitė, kuri jį pelno jau antrą kartą. Konkurse pirmą sykį buvo renkamas ir geriausias jaunasis vairuotojas, turintis iki 2 metų stažo. Šįkart nugalėjo Jokūbas Dargis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietė

O kodėl geriausios moters nepakalbino "Kauno dienos" korespondentas? Labai keistai vyrai pagarbinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS