10 faktų, kurių nežinojote apie smuiko virtuozą D. Garrettą | kl.lt

10 FAKTŲ, KURIŲ NEŽINOJOTE APIE SMUIKO VIRTUOZĄ D. GARRETTĄ

  • 1

Jau ketvirtadienį, gruodžio 7 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks melomanų ilgai lauktas smuiko virtuozo Davido Garretto koncertas.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosianti vokiečių mega žvaigždė pristatys naujausio koncertinio turo „Explosive Live“ programą, kurioje ir visų laikų populiariausi pop muzikos ir roko hitai, širdį virpinančios baladės bei garsiausi klasikos kūriniai. D. Garrettas – vienas iš nedaugelio planetos muzikantų, kuriems sėkmingai pavyko nutrinti ribą tarp Mocarto ir grupės „Metallica“.

Ne mažiau nei atliekama muzika, spalvingas ir paties atlikėjo D. Garretto gyvenimas, tad kviečiame su pasaulinio ryškumo žvaigždė susipažinti artimiau.

1. Kartu su D. Garrettu yra koncertavęs akordeonistas Martynas Levickis, kuris taip pat netrukus pradės savo šventinių koncertų turą Lietuvos arenose. M. Levickis prie D. Garretto prisijungė jo koncerte Berlyne 2013 metais. Dvi žvaigždės tuomet kartu atliko temperamentingą tango „Por una Cabeza“ ir energingą žydų kūrinį „Hava Nagila“.

D. Garrettas ir Martynas Levickis: 

2. Šiandien D. Garrettas – vienas trokštamiausių muzikantų pasaulyje. Jis atidaro svarbiausias Vokietijos futbolo rungtynes, jis koncertuoja karalienei. 2011 m. D. Garrettas buvo pakviestas pagroti Anglijos karališkajai šeimai. Vietoj to, kad atliktų klasikinį kūrinį, jis tuomet pasirinko ir atliko grupės „Nirvana“ koverį „Smells Like Teen Spirit“. D. Garrettas taip pat yra koncertavęs kartu su Nicole Scherzinger ir Valentina Babor. Jo smukas skambėjo projekte „Šok su žvaigžde“, taip pat Oprah Winfrey šou.

D. Garrett ir Nicole Scherzinger „Serenity“: 

3. Nuo ankstyvos vaikystės buvo aišku, kad D. Garrettas yra ypatingas. Būdamas vos ketverių, jis pradėjo groti smuiku, o septynerių buvo priimtas į prestižinę Liubeko muzikos akademiją Vokietijoje. Prieš savo 13-ąjį gimtadienį D. Garrettas jau buvo išleidęs dvi kompaktines plokšteles su smuiko muzika.

4. Sulaukęs vos 11 metų, iš tuometinio Vokietijos prezidento Richardo fon Veiczekerio gavo galimybę groti pirmuoju savo „Stradivarius“ smuiku.

5. D. Garrettas vilioja ne tik smuiko garsais. Atlikėjas yra nuolat liaupsinamas ir dėl savo išvaizdos. Dar studijuodamas, jis papildomai užsidirbdavo žengdamas podiumu ir fotografuodamasis reklamoms, buvo tapęs ne vieno garsaus prekės ženklo veidu.

6. Kurį laiką D. Garrettas buvo greičiausias smuikininkas pasaulyje. Jis buvo įrašytas į Pasaulio rekordų knygą kaip greičiausiai atlikęs garsųjį N. Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydį“. Tai jam techniškai nepriekaištingai pavyko padaryti per 65,26 s.

D. Garrett „Kamanės skrydis“: 

7. D. Garretto „crossover“ albumo „Encore“ (2008) buvo parduota daugiau nei pusė milijono kopijų. Jo atliekama grupės „Coldplay“ kūrinio „Viva la Vida“ interpretacija yra vienas dažniausiai „Youtube“ kanale atidaromų vaizdo įrašų. Oficialus vaizdo įrašas yra peržiūrėtas beveik 52 mln. kartų.

D. Garrettas „Viva la Vida“: 

8. D. Garrettui nesvetima ir aktoriaus duona. Jis atliko pagrindinį vaidmenį 2013 m. kino filme „Paganinis: velnio smuikininkas“, kur įkūnijo žymiausią XIX a. italų smuikininkų Niccolo Paganini.

Ištrauka iš filmo: 

9. Iki šeštos klasės D. Garrettas buvo mokomas namuose.

10. D. Garrettas yra ne kartą pareiškęs, kad jam patinka Kalėdas sutikti vienam.

D. Garrett ir Helene Fischer „Ave Maria“: 

GALERIJA

  • 10 faktų, kurių nežinojote apie smuiko virtuozą D. Garrettą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Zavingas vyras ir nepakartojamas smuikininkas! Sekmes jam!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS