Festivalį „Midsummer Vilnius“ atidarys A. Mamontovo koncertas su orkestru | kl.lt

FESTIVALĮ „MIDSUMMER VILNIUS“ ATIDARYS A. MAMONTOVO KONCERTAS SU ORKESTRU

Jau trečius metus iš eilės vidurvasarį Lietuvos sostinės širdis, Valdovų rūmų kiemas, taps pagrindiniu traukos centru kultūros mylėtojams.

Dvi savaites vyksiantį festivalį „Midsummer Vilnius“ liepos 16 dieną atidarys vienas žinomiausių Lietuvos muzikantų - Andrius Mamontovas kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Pasak A. Mamontovo, albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių.“ vertas atskiro dėmesio, todėl koncerto metu jį atliks visą, nuo pradžių iki galo - tai itin reto formato pasirodymas Lietuvoje. „Albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių.“ buvo pirmas didelis mano darbas po grupės „Foje“ iširimo. Tai labai vientisas albumas, retai koncertuose iš jo groju pavienes dainas. Jį geriausia klausytis nuo pradžios iki galo. Todėl ir nusprendžiau atlikti visą albumą, tuo pačiu pažymėdamas jo 20-ies metų gyvavimą mano klausytojų grotuvuose“, - apie būsimą koncertą pasakojo A. Mamontovas.

Daugiau nei 30-ies metų sceninę ir kūrybinę patirtį turintis atlikėjas nebijo kelti sau iššūkių. Praėjusiais metais išleido albumą, kuriame senas dainas „apvilko“ elektroninio skambesio rūbais, taip pat išleido instrumentinės muzikos albumą, surengė anšlaginius koncertus didžiosiose Lietuvos arenose. Produktyvumu nesiskundžiantis muzikantas ir šį kartą žino, ką nori pasakyti klausytojui ir kokią užduotį kelią sau pačiam. „Jaučiu, kad „Šiaurės naktis. Pusė penkių.“ yra labai tinkamas albumas atlikti su orkestru. Pagrindinis darbas - perkelti dainų partijas styginiams ir pučiamiesiems instrumentams. Taip pat rasti atitikmenis gitarų, sintezatorių ir ritmo mašinų partijoms“, - apie repertuaro pasirinkimo subtilybes ir pasiruošimą pasakojo atlikėjas.

Dar vienas, jau tradicija tapęs, festivalio „Midsummer Vilnius“ renginys „Opera po žvaigždėmis“ kiekvienais metais tampa tikra atgaiva klasikinės muzikos gerbėjams. Gražiausias operų arijas po atviru dangumi čia atliko žymiausi klasikinės muzikos profesionalai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio šalių.

Šiais metais, liepos 25 d., vakarą koncertas „Opera po žvaigždėmis“ vėl pakvies pasiklausyti pačių gražiausių operų arijų kartu su vienu žymiausių lietuvių jaunosios kartos bosų bei daugelio tarptautinių konkursų laureatu Liudu Mikalausku. Kartu su juo romantinę nuotaiką skleis operos solistė, įstabaus soprano savininkė, daugelio tarptautinių konkursų bei 2017 m. Jaunojo muzikos atlikėjo premijos laureatė Jomantė Šležaitė. Koncerte kartu su solistais gros Lietuvos kamerinis orkestras, vadovaujamas M. Pitrėno.

Lygindamas koncertus, atliekamus su šiuolaikinės muzikos atlikėjais, ir „Operą po žvaigždėmis“, M. Pitrėnas yra atviras, kad pastaroji jam artimesnė, bet kaskart leidžianti atrasti naujų spalvų. „Opera - yra labiau nuspėjama ir aiški. Bet ir čia, per keletą metų, mes pasiekėme daug kontrastų ir įvairovės“, - savo patirtimi dalijosi maestro.

Teatro gerbėjai taip pat bus nekukliai palepinti. Liepos 23 d. po atviru vasaros dangumi, Valdovų rūmų kieme laikui nepavaldžius egzistencinius klausimus nagrinės Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis „Hamletas“. O. Koršunovas mėgsta sakyti, kad šiuolaikinę dramaturgiją jis stengiasi režisuoti kaip klasikinę, o klasiką - taip, lyg tai būtų šiuolaikinė dramaturgija. „Hamletas“ irgi nėra istorinis spektaklis, atkuriantis praeities epochų alsavimą.

Spektaklyje vaidmenis kuria Darius Meškauskas, Dainius Gavenonis, Nelė Savičenko, Vaidotas Martinaitis, Rasa Samuolytė, Julius Žalakevičius, Darius Gumauskas, Tomas Žaibus, Jonas Verseckas, Giedrius Savickas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bbb

Nak tuos uzsieninius pavadinimus su kusapais dainoreliais!

Piliete

Gal jau uzteks tu pasenusiu, nerealistiniu-zvaigzduciu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS