Katedros aikštėje – Baltijos šalių fotografijos paroda „Šimtmečio kelias“ | kl.lt

KATEDROS AIKŠTĖJE – BALTIJOS ŠALIŲ FOTOGRAFIJOS PARODA „ŠIMTMEČIO KELIAS“

  • 0

Rugsėjo 2 d. Katedros aikštėje atidaroma unikali trijų Baltijos šalių fotografijos paroda „Šimtmečio kelias“. Vilniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti įdomiausius Vilniaus, Rygos ir Talino istorinius kadrus, kurie liudija drauge nueitą trijų šalių šimtmečio kelią. Atvirą parodą aikštėje aplankyti galima iki rugsėjo 12 d.

„Prieš beveik 30 metų mes, Baltijos sesės, stojome į laisvės kelią, į šimtus kilometrų nusidriekusį laisvų širdžių mūrą. Šiandien ir vėl vienijamės Lietuvos sostinėje Vilniuje į „Šimtmečio kelią“. Ne tik pažindami vienas kito istorinę perspektyvą, bet ir drąsiai žvelgdami į ateitį, naujus Baltijos laisvės šimtmečius“, – kviesdamas visus  į fotografijų parodą sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Ši paroda – keliaujanti. Ją jau galėjo pamatyti Rygos ir Talino gyventojai. Latvijoje paroda vadinosi „Before and now“, Estijoje – „Historic photos from Tallinn, Vilnius and Riga“.

Parodos nuotraukose – istorija, žmonės, ir tai, ką bėgant metams patyrė trys sostinės. Istorija  –  be pagražinimų, nutylėjimų, su visais skaudžiais ir gražiais įvykiais, žmonėmis, kokie jie buvo, miestais, kaip jie atrodė prieš 100 metų, kaip keitėsi bėgant laikui ir kokios sostinės yra šiandien. Nuotraukos darytos 1920-1940 metais, taip pat atrinkti kadrai iš 1960-ųjų bei 1989–2018 metų. Prie nuotraukų esantys tekstai leis dar giliau pažinti Latvijos, Estijos ir Lietuvos istoriją.

Nuotraukų autoriai – trijų Baltijos šalių fotografai: Peeteris Sirge'as, Kaupo'as Kikkas, Akelas K., Ilmarsas Ztotinsas, Agnese Zeltina, Aleksandra Juraišytė, Juozas Stanišauskas, Zinas Kazėnas, Antanas Sutkus, Saulius Žiūra ir kiti.

Atėję į parodos atidarymą galės pasiklausyti ir nuostabaus koncerto: rugsėjo 2 d., Baltijos šalims drauge švenčiant šimtmetį, vilniečiams ir miesto svečiams dovanojamas unikalus koncertas „Šimtmečio garsai“, kur ant scenos susiburs daugiau kaip 100 lietuvių, latvių ir estų muzikantų. Visa informacija apie koncertą – čia.

GALERIJA

  • Katedros aikštėje – Baltijos šalių fotografijos paroda „Šimtmečio kelias“
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS