A. Makejevas jubiliejinį koncertą surengs pačioje Trakų pilyje | kl.lt

A. MAKEJEVAS JUBILIEJINĮ KONCERTĄ SURENGS PAČIOJE TRAKŲ PILYJE

  • 0

Rugpjūčio 26 d. 20 val. Trakų pilies Didžiojoje menėje skambės Aleksandro Makejevo dainos. Kūrybinės veiklos 25-metį švenčiantis dainų autorius ir atlikėjas čia surengs išskirtinį metų koncertą visiems, neabejingiems savo kūrybai.

Jame skambės kūriniai, pasižymintys ironišku, dažnai net sarkastišku požiūriu į gyvenimą, valdančiąsias struktūras, perteikiantys nūdienos socialines aktualijas. Į akis rėžiama tiesa apie šių dienų problemas priimtina toli gražu ne visiems pompastikos puoselėtojams.

25-erius metus muzikos pasaulyje gyvenantis A. Makejevas teigia: „Muzika – visas mano gyvenimas, o geriausia gerbėjų dovana – nuoširdus „ačiū” po koncerto“. Pagrindinis atlikėjo instrumentas – gitara, o kuriamos dainos – apie tai, kas dedasi Lietuvoje. „Dažnai perteikiu ir savo patirtį, apdainuoju pažįstamus ir draugus“, – atskleidžia atlikėjas, kuris rašo dainas ne tik sau, bet ir kitiems Lietuvos atlikėjams, televizijų serialams, tokiems kaip „Garbės kuopa“, „Širdys paklydėlės“, „Be namų“, „Nekviesta meilė“, „Kelias namo“ ir kt.

A. Makejevo muzikinio kelio pradžia – 1991-ieji. Šeimoje muzikantų nebuvo, senelio pavardė – Čaikovskis, ir tai yra vienintelė sąsaja su muzika. Būdamas maištingo charakterio Aleksandras grojo ir dainavo daugelyje to meto pogrindinių roko grupių. Žymiausios jų – „Šiukšliadėžė“, „Moraliniai valkatos“, „Marihuana“, „LSD“, „N-14“ ir kt. Muzikanto dainų paletė išties marga – nuo roko ir sunkesnės muzikos iki kantri stiliaus. Populiariausios ir hitais tapusios kompozitoriaus dainos – „Tėvelis“, „Tas ilgas kelias namo“, „Gelbėk save“, „Vienas kitą surasti“, „Miražas“ – žinomos visiems Lietuvos melomanams. Autorius sukūrė muziką ir žodžius daugiau kaip 200 muzikinių kūrinių. Kadangi jo dainose vyrauja atvira ar paslėpta patriotinė gaida, didžiausiu pripažinimu tapo koncertai Lietuvos kariams karštuosiuose taškuose: Afganistane (Kabulas, Čagčaranas, Kandaharas) bei Irake (Alkuta). Jautrios sielos atlikėjas yra aktyvus socialinių akcijų dalyvis ir organizatorius. O paklaustas, be kurių trijų dalykų negalėtų gyventi, atsako: „Be gitaros, meškerės ir knygos“.

Bilietus platina bilietai.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS