Naujame „Vilnius City Operos“ sezone – didžioji klasika ir A. Grigorian sugrįžimas | kl.lt

NAUJAME „VILNIUS CITY OPEROS“ SEZONE – DIDŽIOJI KLASIKA IR A. GRIGORIAN SUGRĮŽIMAS

Naujame „Vilnius City Operos“ sezone – solistų sugrįžimai, šeši didieji klasikos kūriniai ir Asmik Grigorian sugrįžimas išskirtinėje premjeroje „Pikų dama“.

Ne kiekvienas menininkų kolektyvas šiandien išdrįstų save vadinti šeima – tarptautiniai kontraktai, nuolatinės kelionės, nauji kūriniai artistus įsuka į atrodytų niekuomet nesustojantį verpetą. Visgi charizmatiškieji „bohemiečiai“ sugeba ne tik išlikti kartu, bet ir kasmet plėsti savo šeimyną  – antroji jaunimo karta auga daug gausesnė nei pirmoji.

12-ajam sezonui besirengianti Dalios Ibelhauptaitės bei Gintaro Rinkevičiaus vadovaujama trupė nustebins tiek žiūrovus, tiek ir save pačius, žada „bohemiečiai“. Naujojo sezono planuose – net 6 ryškiausi klasikinės operos kūriniai, į Lietuvą sugrąžinsiantys visą būrį tarptautiniu mastu įvertintų solistų. Tarp jų – A. Grigorian Piotro Čaikovskio „Pikų damos“ premjeroje vasario 20-24 dienomis.

„Lizos vaidmenį „Pikų damoje“ 2009 metais išmokau per dvi su puse valandos, keliaudama iš Vilniaus į Rygą po „Svynio Todo“ pastatymo. Misis Lovet vaidmuo Vilniuje buvo toks sudėtingas, jog jokiam kitam vaidmeniui visai nebeliko laiko, bet tuo metu partijas galėjau mokytis fenomenaliu greičiu – taip smegenis buvo ištreniravęs „Svynis“ ir viskas buvo įmanoma. Nuo tada Lizą dainavau ir Sankt Peterburgo Marijos teatre, ir Rygoje, bet šiandien labai džiaugiuosi galimybe šią partiją paruošti dar kartą, lyg iš naujo įsigilinti į kiekvieną muzikinę ir dramatinę detalę“, – apie kūrybinius iššūkius pasakojo A. Grigorian.

Lizos vaidmenį „Pikų damoje“ 2009 metais išmokau per dvi su puse valandos, keliaudama iš Vilniaus į Rygą po „Svynio Todo“ pastatymo.

Pastarieji metai solistei buvo itin ryškūs, tiek debiutais, tiek ateities planais su La Scalos, Metropoliteno, Paryžiaus operos ir Covent Garden teatrais, bet ir liūdesiu.

Kaip yra prasitarusi pati Asmik, tėvo netektis pakeitė jos požiūrį į karjerą. „Labai daug dalykų permąsčiau, daug pradėjau daryti vardan tėčio. Man pasidarė svarbu dainuoti Metropolitene, Covent Gardene ar La Scaloj, – jam tai būtų svarbu ir todėl aš norėčiau padainuoti teatruose, kuriuose jis dainavo“, – sako A. Grigorian.

„Pikų damoje“ Gehamo Grigoriano atliekamas Hermano vaidmuo buvo jo pasirodymų kulminacija, tad šis kūrinys Asmik tapo itin svarbus.

Be to, ši premjera solistei suteiks retą galimybę vaidinti scenoje su mama,  primadona Irena Milkevičiūte. „Pikų Damos“ premjerose pagrindinius vaidmenis taip pat atliks po dviejų premjerų Londono Covent Gardene grįžtantis Kostas Smoriginas bei Jurgita Adamonytė.

Artėjantį sezoną spalio mėnesį kolektyvas pradės P. Čaikovskio „Oneginu“. Kuriant šį spektaklį dekoracijų, scenografijos ir kostiumų detalės buvo ne tik gaminamos, pirktos iš sendaikčių parduotuvių bei privačių antikvarų ar tiesiog tarp rakandų įdomius daiktus radusių žmonių, bet ir suneštos paties kolektyvo, o vėliau jau Juozo Statkevičiaus kūrybingai pritaikytos scenai.

Spektakliuose išvysime Vokietijoje dirbantį Laimoną Pautienių, Prancūzijoje laurus neseniai nuskynusį Edgarą Montvidą, iš Niurnbergo operos grįžtantį bosą Tada Girininką bei Ievą Prudnikovaitę.

„Ateinančiame sezone rinkomės pastatymus, kurie geriausiai atspindi dabartinę mūsų būseną: esame brandūs, stiprūs ir galime susidoroti su bet kokiais iššūkiais“, – sakė režisierė D. Ibelhauptaitė.

GALERIJA

  • Asmik Grigorian
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS