„Rondo“ koncerte sostinėje – ir „Queen“, ir „AC/DC“ motyvai | kl.lt

„RONDO“ KONCERTE SOSTINĖJE – IR „QUEEN“, IR „AC/DC“ MOTYVAI

  • 0

Lapkričio 23-iąją Vilniaus „Siemens“ arenoje grupė „Rondo“ su Aleksandru Ivanausku-Fara priešakyje pradės turą per didžiausias šalies sales, kuriose bus švenčiamas ir Faros 60-metis, ir jo 45-eri metai scenoje.

Įdomu tai, kad jubiliejinio turo grojaraštyje – ne tik geriausios „Rondo“ dainos, bet ir tokių pasaulinių supergrupių, kaip „Queen“ ar „AC/DC“ kūrinių ištraukos.

„Dar labai norėjau, kad nuskambėtų „Deep Purple“ gabalo „Smoke on the Water“ motyvas. Tai yra mano mylima grupė, jų plokšteles suku ant savo patefono. Bet pagal scenarijų niekaip jie mums netiko“, – pasakoja A. Ivanauskas.

Jo namuose – ir didžiulė „Queen“ įrašų kolekcija. Atlikėjas šypsosi, kad, ko gero, jis vienas pirmųjų nusipirko bilietą į legendinės grupės „Queen“ ir vokalisto Adamo Lamberto koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje. Yra buvęs ir „AC/DC“ koncertuose užsienyje.

Šių grupių hitų motyvai nuskambės „RONDO gyvai“ turo koncertuose, kurių pirmasis jau šį ketvirtadienį įvyks sostinės „Siemens“ arenoje. „Tai nereiškia, kad mes grosime „Queen“ gabalus, - tai bus įžangos publikos apšilimui. Žiauriai mėgstu jų muziką. Žinoma, tai turėjo įtakos mano muzikinio skonio formavimuisi. Kai garaže pasislėpę klausydavomės Liuksemburgo radijo, „bitlai“, „rolingai“ ir „kvynai“ buvo geidžiamiausia muzika. Norisi tai paminėti jubiliejiniame koncerte“, – sako Fara.

Be kita ko, šio turo koncertuose skambės ir Lietuvos atlikėjų, „Rondo“ bičiulių, kūriniai. „Padainuosime Gyčio Paškevičiaus „Dalužę“. Gytis minėjo, kad jis labiausiai nenori groti šios dainos savo koncertuose. O mes ją taip padarėme, kad didžiausias malonumas groti, – šypsosi Aleksandras. – Koncerte skambės ir Gintarės „Sparnai tavo sielai“, ir „Rebelheart“ „Kelias pas tave“, ir „Hiperbolės“ „Išgalvotas pasaulis“. Mums labai patinka šitos dainos. Tai yra mūsų draugų kūryba. Pagrosime ir kelias dainas iš pagarbos broliams Tautkams. Tai yra dainos, kurios tiesiog privalo būti mūsų repertuare.“

Po ketvirtadienio starto sostinėje, „Rondo“ keliaus per Lietuvą. Gruodžio 1 dieną jie koncertuos Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 9 d. – Šiaulių arenoje, o gruodžio 16-ąją – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

GALERIJA

  • „Rondo“ koncerte sostinėje – ir „Queen“, ir „AC/DC“ motyvai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS