Smuiko virtuozas koncerto organizatoriams turėjo išskirtinių reikalavimų | kl.lt

SMUIKO VIRTUOZAS KONCERTO ORGANIZATORIAMS TURĖJO IŠSKIRTINIŲ REIKALAVIMŲ

  • 0

Jau šį penktadienį Lietuvoje pirmą kartą koncertuos smuiko virtuozas Nigelas Kennedy (Naidželas Kenedis), kuris yra daugiausia įrašų pasaulyje pardavęs klasikinės muzikos atlikėjas.

Jau daugiau nei 25 m. N. Kennedy yra vadinamas vienu reikšmingiausių pasaulio smuikininkų, tad kiekvienam savo koncertui jis ruošiasi itin kruopščiai ir kelia labai aukštus reikalavimus tiek sau, tiek organizatoriams.

Tam, kad išpildytų smuikininko ir jo koncertiniam turui „The New Four Seasons+Dedications“ keliamus reikalavimus, koncerto Vilniuje organizatoriai įgarsinimo įrangą gabensis iš užsienio.

„N. Kennedy reikalavimai labai aukšti. Kai kurios technikos Lietuvoje nėra, ją užsakėme iš Vokietijos. Išskirtiniai reikalavimai buvo keliami ir orkestrui. Smuikininkas prašė atsiųsti kiekvieno muzikanto biografiją ir tik po kruopščios atrankos buvo patvirtinta sudėtis. Labai džiaugiamės, kad Vytauto Lukočiaus įkurta „Vilniaus Sinfonietta“ atitiko griežčiausius reikalavimus. N. Kennedy reikalavimus galėčiau palyginti su Andrea Bocelli iškeltais pageidavimais mums“, – teigia renginio organizatoriai.

Ne ką mažesni buvo ir atlikėjo keliami apgyvendinimo sąlygų reikalavimai. N. Kennedy gyvena tik penkių žvaigždučių arba aukštesnės klasės viešbučiuose ir tik pačiuose geriausiuose apartamentuose. „Kambaryje būtinai turi būti fortepijonas, „Hi-Fi“ garso sistema, speciali patalynė, viešbutyje turi būti ir visą parą veikianti virtuvė. Visa atlikėjo komanda pageidauja apsistoti tame pačiame viešbutyje“, – pasakojo renginio organizatoriai.

Pirmoje koncerto dalyje Vilniuje N. Kennedy atliks džiazo ir roko elementais nuspalvintą Antonio Vivaldi koncertų ciklo „Metų laikai“ interpretaciją iš 2014 m. išleisto albumo „The Four New Seasons“. Kiekvienas A. Vivaldi koncertas turi ne tik metų laiką atitinkantį programinį pavadinimą, bet ir, kaip spėjama, paties kompozitoriaus dedikuotą sonetą, kurie buvo sukurti siekiant tiksliai paaiškinti muzikos kūrinį. Specialiai vieninteliam N. Kenendy pasirodymui Lietuvoje šie sonetai buvo išversti į lietuvių kalbą.

Antroje pasirodymo dalyje smuikininkas atliks savo paties kūrybos muzikines dedikacijas žymiems bei jį įkvėpusiems muzikantams: Jarek Smietana, Isaac Stern, Stephane Grappelli, Yehudi Menuhin ir Mark O’Connor.

Vienas geriausių smuikininkų pasaulyje

N. Kennedy – legendinio kompozitoriaus ir smuikininko Yehudi Menuhin bei muzikanto Stephane Grappelli mokinys. Šis smuikininkas sukėlė tikrą „smuiko“ revoliuciją, savo rokenrolišku klasikinių kūrinių atlikimu šokiravo konservatyvią akademinę bendruomenę. Jo vardas tapo žinomas 1989 m., kai buvo išleista N. Kennedy kartu su Anglijos kameriniu orkestru įrašyta plokštelė „Metų laikai“ (A. Vivaldi). Šešis mėnesius albumas laikėsi populiariausių klasikinės muzikos albumų sąrašų viršūnėse ir tapo populiariausiu klasikos albumu istorijoje. Jis buvo parduotas daugiau nei trijų milijonų egzempliorių tiražu ir dėl to įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą.

Charizmatiškasis britas jau daug metų laužo nusistovėjusias muzikos normas ir kuria savo taisykles. N. Kennedy drąsiai keičia tradicinio pasirodymo standartus ir dėl to smuiko panku vadinamas atlikėjas yra be galo mėgstamas publikos. Jis nuolatos yra laukiamas geriausiose pasaulio koncertų salėse (tarp jų ir Londono „Royal Albert Hall“), o jo atliekama muzika dažnai skamba ir Bekingemo rūmuose.

N. Kennedy smuikas buvo sukurtas 1736 m. žymaus Italijos meistro Giuseppe Guarneri. Pats atlikėjas jį vadina Mano Kylie – Australijos atlikėjos Kylie Minogue garbei.

Ilgai muzikos mėgėjų lauktas N. Kennedy koncertas Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, įvyks jau šį penktadienį, sausio 26 d. Bilietus platina bilietai.lt.

GALERIJA

  • Smuiko virtuozas koncerto organizatoriams turėjo išskirtinių reikalavimų
  • Smuiko virtuozas koncerto organizatoriams turėjo išskirtinių reikalavimų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS