Vilnių užlies masiškiausias miesto festivalis | kl.lt

VILNIŲ UŽLIES MASIŠKIAUSIAS MIESTO FESTIVALIS

  • 0

Kaip ir kasmet, rudens sezoną Vilnius pasitiks įspūdingai – į miesto gatves, parkus bei kitas erdves grįžta įvairiomis pramogomis stebinančios „Sostinės dienos 2017“.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pirmąjį rudens savaitgalį švęsti mieste, kuris keletą dienų alsuos nesibaigiančiomis festivalio linksmybėmis.

Išskirtine rudens atidarymo Vilniuje tradicija tapusios ir jau 24-ąjį kartą vykstančios „Sostinės dienos“ yra masiškiausias kultūros festivalis mieste, suburiantis originaliausius Lietuvos bei užsienio menininkus ir atlikėjus. Pasinerdami į kultūrinę kelionę, Vilniaus gyventojai ir svečiai šiemet taps neeilinės programos liudininkais.

Pramogos skirtingiems skoniams

Rugsėjo 1-3 d. vykstančioje miesto šventėje šiemet dalyvaus daugiau nei 150 skirtingų menininkų, o tai yra rekordinis skaičius. Tokia gausa dalyvių užtikrins, jog pramogų festivalyje sau atrastų kiekvienas – veiklos nepritrūks melomanams, gurmanams, kultūros ir sporto entuziastams, literatūros ir dizaino mylėtojams, o taip pat ir mieste pramogauti nusprendusioms šeimoms ar išskirtinių reginių ištroškusiems smalsuoliams.

Viena pagrindinių „Sostinės dienų“ erdvių – Gedimino prospektas – taps tikromis kultūrinėmis dūzgėmis. Nuo Katedros iki Lukiškių aikštės nusidrieksiančiame „Dūzgiančiame prospekte“ bus įrengtos 4 veiksmų erdvės: „Menų ir muzikos gatvėje“ karaliaus vizualiųjų menų ekspozicijos, profesionalių menininkų parodos, o taip pat skirtingose scenose vyks šiandien geidžiamiausių atlikėjų koncertai, gatvės teatro spektakliai ir džiazo atlikėjų bei bardų pasirodymai. Smarkiai išaugusiame „Dizaino skvere“, kuris šiemet „okupuos“ ne tik V. Kudirkos aikštę, bet ir patį Gedimino prospektą nuo Jogailos iki A. Jakšto gatvės, festivalio svečiai galės pasidžiaugti lietuviško dizaino perlais ir pamatyti naujausias dizainerių kolekcijas, o „Knygų alėjoje“ įsigyti naują knygą ir susitikti su knygų autoriais ar leidėjais. „Gardžių lauktuvių kelias“ skirtas trokštantiems išbandyti naujus skonius – gardėsių čia ras ir mėsos patiekalų mėgėjai, ir žaliavalgiai, ir smaližiai.

Atnaujintoms erdvėms – nauja energija

Didžiausia šiemetinių „Sostinės dienų“ naujovė – specialiai įrengta erdvė atnaujintoje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų, kurioje įsikurs itin daug gurmaniškųjų „Food Truck“ virtuvių – bene rekordinis jų kiekis vienoje vietoje. Naują energiją šioje erdvėje taip pat įžiebs daugybė stilingų muzikinių pasirodymų, kuriuos surengs įdomiausi šiandienos elektroninės ir alternatyviosios muzikos atlikėjai bei DJ – čia jiems bus įrengta speciali scena prie pat Neries arba tiesiog ant upės vandens. Išradingi skonių ir garsų meistrai šiai naujai atgimusiai erdvei pasistengs suteikti visu ryškumu pulsuojančios gyvybės ir tikro šventinio šurmulio.

Sutemus ši erdvė tūkstančius vilniečių ir miesto svečių pakvies pasižiūrėti unikalios 3D videoprojekcijos „Neries baletas“, kuriai ekranu taps į įspūdingą aukštį iškeltas Neries upės vanduo. Videoprojekcijos seansai bus rodomi abu festivalio vakarus rugsėjo 1 ir 2 d. nuo 23 val.

Festivalio programoje numatytos ir kitos išskirtinės pramogos – Operos diena Valdovų rūmuose, tradicinė žmonių su negalia šventė „Tau, Vilniau“, specialiai vaikams ir šeimoms skirtos atrakcijos bei daugybė kitų dovanų vilniečiams ir sostinės svečiams.

Muzikinė staigmena

Viena pagrindinių „Sostinės dienų“ programos dalių, kaip ir kasmet – didieji festivalio koncertai Katedros aikštėje. Šiemet jie numatomi rugsėjo 1-osios ir 2-osios dienos vakarais.

Šventę organizuojantys „Vilniaus festivaliai“ džiaugiasi, kad „Sostinės dienoms“ šiemet pavyko suformuoti itin stiprią muzikinę programą – vilniečiai galės mėgautis ir šėlti geidžiamiausių, įdomiausių, kokybišką įvairių stilių muziką grojančių Lietuvos atlikėjų koncertuose. Organizatoriai taip pat intensyviai ruošiasi į Vilnių atvykstančios itin garsios britų atlikėjos vizitui, kurią paskelbs ir gerbėjus pradžiugins jau visai netrukus.

„Sostinės dienos 2017“ vyks rugsėjo 1–3 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.

GALERIJA

  • Vilnių užlies masiškiausias miesto festivalis
  • Vilnių užlies masiškiausias miesto festivalis
  • Vilnių užlies masiškiausias miesto festivalis
  • Vilnių užlies masiškiausias miesto festivalis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS