Atvira sostinė: seniūnai su vilniečiais bendrauja ir feisbuke | kl.lt

ATVIRA SOSTINĖ: SENIŪNAI SU VILNIEČIAIS BENDRAUJA IR FEISBUKE

  • 0

Sostinės seniūnijos tapo dar artimesnės vilniečiams – dvidešimt vienas virtualus seniūnijų priimamasis įsikūrė socialiniame tinkle „Facebook“, kur vilniečiai betarpiškai bendrauja su savo seniūnais, pirmieji susižino savo rajono naujienas, gauna atsakymus į užduotus klausimus, rašoma savivaldybės pranešime.

„Savivaldybėje daug dėmesio skiriame geresniam gyventojų aptarnavimui – teikiame daugiau nei 120 elektroninių paslaugų, atsisakėme dalies anksčiau buvusių leidimų (mažiesiems renginiams, smulkiai prekybai savo užauginta produkcija ir k. t.), vilniečiai aptarnaujami keturiomis kalbomis – lietuvių, anglų, rusų ir lenkų. Klientų aptarnavimas seniūnijose nuo šiol taipogi bus patogesnis – savo klausimus gyventojai galės siųsti ir aktualią informaciją sekti seniūnijų paskyrose socialiniame tinkle „Facebook“, – apie naujovę pasakojo sostinės meras Remigijus Šimašius. 

Vilniaus seniūnijose gyvena apie 620 tūkst. vilniečių, tad norint greičiau, efektyviau bendrauti ir spręsti vis augančio didmiesčio problemas, reikalingi vis modernesni ir populiaresni bendravimo kanalai. Vilniuje yra 21 seniūnija: Antakalnio, Fabijoniškių, Grigiškių, Justiniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujamiesčio, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių, Pašilaičių, Pilaitės, Rasų, Senamiesčio, Šeškinės, Šnipiškių, Verkių, Vilkpėdės, Viršuliškių, Žirmūnų ir Žvėryno.

Socialinių tinklų paskyros pagelbės ne tik sprendžiat problemas, tačiau ir ugdant bendruomeniškumą, dalinantis naujovėmis bei svarbia informacija.

„Kai sužinojau, apie Vilniaus savivaldybės diegiamą naujovę – kuriamas kiekvienos seniūnijos „Facebook“ paskyras – labai nudžiugau. Tai lauktas ir reikalingas žingsnis pirmyn. Vartotojų įpročiai keičiasi, auga ir nauja internetinė karta, poreikis inovatyviai ir efektyviai spręsti savivaldybės gyventojų problemas bei klausimas taip pat auga. Socialinių tinklų paskyros pagelbės ne tik sprendžiat problemas, tačiau ir ugdant bendruomeniškumą, dalinantis naujovėmis bei svarbia informacija. Tikiu, kad tai skatins seniūnijų gyventojų pilietiškumą, atvers naujas galimybes dalintis ir būti išgirstiems“, – apie naujovę atsiliepė socialinių tinklų ekspertas Rytis Čekauskas.

Pasak R. Čekausko, ilgainiui šis savivaldybės žingsnis pagelbės ne tik kasdienybėje, bet ir didins žmonių pasitikėjimą institucijomis, o tai leis nuveikti daugiau. Ekspertas linki seniūnijų darbuotojams kantrybės ir stiprybės – darbas laukia ne iš lengvųjų.

Sostinės seniūnijos nori su savo gyventojais bendrauti tiesiogiai, neformaliai, pasidalinti naujausia informacija, kuri juos pasieks greit ir neatsitraukiant nuo kompiuterio ar telefono.

Šnipiškių seniūnijos komanda jau kurį laiką aktyviai bendrauja socialiniuose tinkluose: „Savo „Facebook“ paskyroje skelbiame ne vien informaciją apie renginius, rengiamus detaliuosius planus ir kt. klausimus, bet ir įdomesnę medžiagą. Skelbiame ir daug istorinių fotonuotraukų iš Nacionalinio muziejaus ir Valstybės archyvo. Tai labai domina Šnipiškių gyventojus, nes matosi, kaip neatpažįstamai keičiasi jų gimtosios vietos, o tai itin įdomu ir emigravusiems šnipiškiečiams – keletas jų domisi aktualijomis net ir gyvendami Havajuose!”, – apie savo patirtį bendraujant su gyventojais virtualiai pasakojo Šnipiškių seniūnas Jonas Šerėnas.

Seniūnas taip pat pastebėjo, kad būtent socialinių tinklų dėka gyventojus svarbiausia ir aktualiausia informacija pasiekia iš tiesų žymiai greičiau, žmonės išsidiskutuoja virtualioje erdvėje, tad susitikus gyvai sprendimai yra priimami greičiau ir sklandžiau – tai dar viena socialinių tinklų nauda sprendžiant seniūnijai aktualius klausimus.

Seniūnijos dažnai yra pats pirmasis kanalas, kur reikėtų kreiptis planuojant gyvenamosios aplinkos gerinimo darbus, pastebėjus spręstiną problemą. Vilniečiai kviečiami rašyti tiesiai seniūnams ir nuo šiol patogiai ir greit susisiekti su jais savo seniūnijos paskyroje feisbuke.

GALERIJA

  • Atvira sostinė: seniūnai su vilniečiais bendrauja ir feisbuke
  • Atvira sostinė: seniūnai su vilniečiais bendrauja ir feisbuke
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS