Dėl tvankumo senuose troleibusuose skųstis beprasmiška | kl.lt

DĖL TVANKUMO SENUOSE TROLEIBUSUOSE SKŲSTIS BEPRASMIŠKA

Įsivyravus karštiems orams sostinės viešojo transporto vežėjai teigia sulaukiantys keleivių skundų dėl per daug įkaitusių ar per stipriai atšaldytų salonų.

Pasak vežėjų, iki rudens viešojo transporto parką planuojama atnaujinti beveik 300 autobusų ir troleibusų su modernia vėsinimo įranga.

Pasak Vilniaus viešojo transporto atstovų, daugiau nei pusė sostinėje kursuojančių autobusų ir ketvirtadalis troleibusų turi veikiančias kondicionavimo sistemas. Likusi dalis vėdinama per stogo liukus ar orlaides.

Pasak „Susisiekimo paslaugų“ įmonės, higienos normos, reglamentuojančios temperatūrą salone karštomis dienomis, taikomos tik naujoms transporto priemonėms, o senesnėms, kurios sudaro pusę parko, negalioja jokios normos.

Dėl to per savaitę sostinės vežėjai sulaukia maždaug dešimties skundų: keleiviai nepatenkinti pernelyg įkaitusiais arba per daug atvėsintais salonais. Atnaujinus viešojo transporto parką nuo rudens veikiančią kondicionavimo sistemą turės 9 iš dešimties Vilniaus autobusų ir kas antras troleibusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nu va kaip buna

is bruselo pinigus paramai isvoge! O dali juk galejo visuomenes poreikiams skirti,nupirkti naujus siuolaikiskus troleibusus ir autobusus...

Norma

Tai jei seniems autobusams ir troleibusams negalioja higienos normos,tai ir bilieto kaina turetu buti mazesne... Antrarusis maistas pigesnis,tai ir vaziavimas senu viesuoju transportu turetu buti pigesnis

Ole

Man labiau rūpi transportas Kaune, o čia taip pat nieko gero: vakar važavau po darbo 38, karštis baisus, langai vitrininiai, kondicianavimo nei kvapo, bet už tai labai garsi rusiška muzika

SUSIJUSIOS NAUJIENOS