Derybose dėl Nacionalinio stadiono statybų – proveržis | kl.lt

DERYBOSE DĖL NACIONALINIO STADIONO STATYBŲ – PROVERŽIS

  • 1

Derybas su koncerno „Icor“ valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrove „Axis Industries“ bei jos partneriais Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse tikimasi baigti iki rugpjūčio.

Derybos pradėtos balandį, teismui leidus tęsti konkurso procedūras.

Vieno konkurso rengėjų Vilniaus savivaldybė pranešė, kad „Axis Industries“ konsorciumas oficialiai patvirtino, jog preliminarus jo pasiūlymas gali būti laikomas išsamiu ir pateikė 100 tūkst. eurų vertės banko garantiją.

Derybų procesą, anot savivaldybės, tikimasi užbaigti iki liepos pabaigos, o komplekso statybų rangos sutartį pasirašyti iki rudens.

„Axis Industries“ kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų įmonėmis  „Populous“ bei „Cloud architektai“ kompleksą siūlo pastatyti už 79,9 mln. eurų.

Konkurso procedūros buvo sustabdytos bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ prašymu. Jos pasiūlymas buvo atmestas, nes pateiktas ne per informacinę viešųjų pirkimų sistemą, kaip reikalauta, o užklijuotame voke. „Vilniaus nacionalinis stadionas“ su partneriais darbus siūlė atlikti už 77,886 mln. eurų.

„Axis Industries“ grupės siūlomas 33,8 mln. eurų vertės futbolo stadionas, pasak pasiūlymo rengėjų, atitiks ketvirtąją UEFA kategoriją, jame tilps 15 tūkst. žiūrovų. Be to, šalia planuojama pastatyti tris lauko futbolo aikštes, šešias dengtas krepšinio aikšteles, kultūros centrą, biblioteką, vaikų darželį, nacionalinį sporto muziejų.

Numatyta, kad koncesininko sutartis turėtų būti pasirašoma 25 metams, o šalia prekybos centro „Akropolis“ pastatytas kompleksas priklausytų Vilniaus savivaldybei.

GALERIJA

  • Derybose dėl Nacionalinio stadiono statybų – proveržis
Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gidas

Kada prasides Kauno stadiono statybos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS